DOROST: Slepý holub našel zrno! U19 je po 11 kolech vítězná!!

V sobotu cestovali dorostenci do Staré Bělé.

Od začátku října minulého roku čekala na vítězství U19. Starší dorostenci necestovali do Staré Bělé v kompletním složení. Chyběl nemocný Galdia a Dundr s Vjačkou zůstali pouze na lavičce, aby se šetřili na odpolední utkání A-týmu. Tyto hráče nahradili Gargoš s Hasalou, pro které to byl vůbec první start v základní sestavě v sezóně.

V úvodu utkání byla Stará Bělá lepším a nebezpečnějším soupeřem, ale jejich zakončení z dobrých pozic šlo vedle. Když už domácí trefili bránu, všechno dokázal pochytat Kudla a jednou hasil na lajně famózním obranným zákrokem Gargoš. Při jednom z našich brejků byl stažen Kupka, rozhodčí ale volil kartónek barvy žluté. Domácí se dostali do vedení v 18. minutě. Průnikovou přihrávku podcenila naše obrana a Bridling se zjevil tváří v tvář Kudlovi – 1:0. Obdržený gól nás probudil a začali jsme se dostávat do gólových příležitostí. Ovšem Kupka se zatím pouze zastřeloval. Ve 26. minutě bylo vyrovnáno. Hasala skvělou bojovností vybojoval balón na domácím obránci a předložil jej Habrovi, který se do něj opřel a dělovkou propálil Kreibichovy rukavice – 1:1. Ještě do poločasu se prosadil Kupka, který zůstal při centru z pravé strany osamocen na malém vápně a uklidil balón do sítě – 1:2.

Hned po pár minutách druhé půle pelášil sám na Kreibicha Kupka, bohužel ale netrefil bránu. V průběhu druhého dějství se do hry dostali Dundr s Vjačkou a právě přes prvního jmenovaného šla další akce. Habr průnikovou přihrávkou vyslal Dundra, který chtěl oslovit před prázdnou bránou Kupku, ten ale balón nezpracoval. V další šanci byl opět náš útočník. Tentokráte dlouhý odkop Vjačky propadl až za domácí stopery, Kupka ale nemířil přesně. I přes to všechno se Štěpán Kupka dočkal podruhé a stal se hrdinou zápasu. V 84. minutě fantasticky zapresoval kapitán Ferenc a předložil míč Kupkovi, který se tentokrát nemýlil – 1:3. V závěru se již nic dalšího nestalo a U19 zvítězila po dlouhých 11 zápasech.

FK Stará Bělá U19 1:3 FKD U19

(18´ F. Bridling – 26´ Habr, 42´ a 84´ Kupka)

FKD: Kudla – Prorok, Schulla, Matějka, Gargoš (55´ P. Vjačka) – Ferenc (C), Biskup – D. Chvěja, Habr, J. Hasala (69´ Dundr) – Kupka

Náhradníci: R. Vjačka, Dundr, P. Vjačka, Pytlík

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorost cestoval na zápas pouze v 8 hráčích a utkání se nedohrálo. O náš jediný přesný zásah se postaral hned po rozehrávce z půlky hřiště Ďurian!

FK Stará Bělá U17 7:1 FKD U17

(11´ Müller, 13´ Ondřejček, 20´ Žiga, 27´ Kanclíř, 33´ Horváth, 36´ Mika, 37´ Rác – 28´ Ďurian)

FKD: Smolka (C) – T. Hasala, Ďurian, Pytlík, R. Vjačka, Kubík, Skyba, Hrubý

Náhradníci:

Trenér: P. Kudla

#fkdarkovicky