A-TÝM: Sporný vyrovnávací gól i třetí remíza v řadě! Áčko je druhé!

Venkovní víkend ukončilo áčko zápasem v Píšti!

K derby do téměř sousední Píště vyjel v neděli náš A-tým a po zápase jsme moc důvodů k radosti neměli. V poslední minutě jsme přišli o hubený náskok a navíc nás v tabulce předskočily Mokré Lazce.

Úvod utkání nebyl z naší strany špatný a do první velké šance se dostal Kabisch, toho ale nadvakrát vychytal domácí Chvěja. Činit se musel také Chvěja na druhé straně, který vychytal slávistické nájezdníky. V další zajímavé příležitosti se zjevil Kalvar po rohu Hanauera. Hlavičku našeho nejlepšího střelce ale obránce v pádu zblokoval. Ve 38. minutě se naše marodka rozrostla o další jméno, kvůli zranění kolene musel střídat Kabisch, kterého nahradil Kempný. Kouč Melecký měl opět zlatou ruku při tomto střídání. Pět minut po příchodu na hřiště se balón dostal na hranici vápna právě ke Kempnému, který se nerozpakoval a propálil hradbu těl před sebou – 0:1. Ještě do poločasu ale mohlo být srovnáno. Po obřím závaru vyplaval před prázdnou bránou osamocený Hanus, ten ale mířil v záklonu nad. První poločas proto skončil našim jednobrankovým vedením.

Ve druhém poločase jsme špatně řešili naše šance, včetně brejku 3 na 1. Z nadějného přímého kopu trefil Fojtík Šece. Se stoupajícím časem opadala naše aktivita a soupeř získával pevnou půdu pod nohama. Ve druhé půli bylo k vidění také několik sporných situací, ať už při faulech či autech. V 72. minutě musel kvůli zranění střídat také Kořenek. Do našeho vápna létal jeden centr za druhým a vyvrcholení přišlo v 94. minutě. Pro jeden z centrů si chtěl dojít Chvěja, který byl ale ozbrojen triem domácích, jenž získali balón do své moci a Kyselý přehodil naší obranu a vyrovnal – 1:1. Tento moment vyvolal na hřišti i v hledišti mnoho emocí a utkání bylo hned ukončeno.

Náš tým remizoval potřetí v řadě a potřetí to bylo 1:1. Díky tomu jsme ztratili vedoucí pozici, kterou si berou zpátky Mokré Lazce.

TJ Slavia Píšť 1:1 FKD

(90+4´ Kyselý – 43´ Kempný)

FKD: F. Chvěja – Kořenek (72´ Kuřidém), Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Staniek, Hanauer, Turanský (C) (87´ M. Gai), Kalvar – Fojtík, P. Kabisch (38´ Kempný)

Náhradníci: M. Gai, Kempný, Kuřidém

Trenéři: M. Melecký, M.Hrubý