B-TÝM: Premiérový střelec i Dudův plachťák! Rezerva zvítězila počtvrté v řadě!

Pod zamračenou oblohou rozehrálo béčko svůj sobotní duel.

Na své stálice i mladé dorostence, kteří opět vypomohli B-týmu, se mohl spolehnout hlavní trenér David Matějka. V sestavě nastala jedna větší změna. Tou bylo nasazení beka Santera do útočné dvojice k Hanusovi, namísto nejlepšího střelce týmu Kabische.

Již od úvodních vteřin jsme byli lepším týmem. Do první šance se dostal po minutě hry Hanus, který přesprintoval domácího stopera, ale ani nadvakrát nepřekonal Knoppa. Ani ne o minutu později se balón dostal, po akci z pravé strany, na penaltu, odkud ale Santer mířil doprostřed brány. V 5. minutě jsme se již dočkali vedení. Rohový kop Sáblíka z pravé strany si srazil do vlastní brány Machala – 0:1. Po vedoucím gólu jsme polevili, byli jsme příliš zbrklí a kupili chyby. Po jedné takové se dostal přes obránce Tyleček, který ve finální fázi přehodil Pískalu – 1:1. Chvíli po vyrovnávacím gólu zkoušel překvapivě centrovat Dundr, míč ale skončil o pár čísel nad. Poté se střídaní ze 37. minuty ukázalo jako šťastné. Míč po centru z levé strany a souboji Hanuse s domácím stoperem propadl až na nehlídaného Vjačku, který ho dorazil do poloodkryté brány a vstřelil svůj premiérový gól v béčku – 1:2! První poločas skončil našim těsným vedením, i když náskok mohl být mnohem větší.

Ve druhém poločase jsme už byli jasně lepším týmem a soupeře jsme nepouštěli téměř za polovinu. Jedinou kaňkou bylo ne a ne vstřelit pojistku v podobě třetí branky. Dvakrát mohl rozhodnout Matějka, kterému ale ve velkých šancích nebylo přáno. Dále vypustil jedovatou střelu Sáblík, kterou Knopp chytal nadvakrát. Následně se po souhře s Matějkou dostal do vápna Vjačka, jeho střela ale byla zblokována. Hned na to pálil Ferenc, bohužel nepřesně. Další akce se přenesla na pravou stranu k Schebestikovi, ten ale volil zbrklé řešení. Pojistka přišla až v 86. minutě. Akci z vlastní poloviny započal Sáblík, jehož průnikovka se dostala k Dundrovi, který následně vyslal Hanuse. Hanus si se samostatným nájezdem poradil a hokejovým blafákem alá Lukáš Kašpar přidal tolik kýženou pojistku – 1:3. Závěrečný Dudův gól z 89. minuty ani nelze popsat slovy, proto přikládáme video. Snad jen: přímý kop, který zpočátku vypadal, že letí 6 metrů nad, ve vzduchu změnil 8krát směr a zapadl za Knoppa – 1:4.

Rezerva dokázala i potřetí na jaře zvítězit a opět vstřelila 4 góly. Vítěznou šňůru jsme prodloužili již na 4 utkání. V příštím kole přivítáme na domácím hřišti 2. Kobeřice “B“. Utkání bude mít výkop v neděli od 15:00.

TJ Sokol Šilheřovice “B“ 1:4 FKD “B“

(22´ Tyleček – 5´ vlastní, 39´ P. Vjačka, 86´ Hanus, 89´ Duda)

FKD “B“: Pískala – Sáblík, Hruška, Strachota, Zlotý – Schebestik, Dundr, Diviš, Duda (C) – Santer, Hanus

Náhradníci: Ferenc, Vilkus, Pe. Adamčik, Matějka, D. Chvěja, P. Vjačka

Trenér: D. Matějka

#fkdarkovicky