A-TÝM: Bolatice nás obraly o body i podruhé v sezóně.

A-mužstvo přivítalo na domácím hřišti svěřence trenéra Víta Baránka.

A svému soupeři měli co vracet, neboť na podzim jsme v Bolaticích po sporných momentech padli 2:1. Z důvodů zranění či pracovních povinností chyběli Adamčik, Rychnovský, Kuřidém a Kempný. Pouze na lavičce zůstal, stále ještě ne 100% fit, Martin Gai. Nominaci doplnili Hanus s Divišem z B-týmu a dorostenec Dundr.

Již od úvodních minut to nebyl náš zápas, nedokázali jsme se dostat do souvislého tlaku a špatně jsme řešili předfinální a finální fázi. Toho využil soupeř ve 26. minutě. Baránkův centr z pravé strany podběhl Chvěja a míč se odrazil od Tomáše Kabische do vlastní brány – 0:1. Za naše barvy mohl srovnat Moravec, ten ale rozvlnil pouze boční síť. Následně se míč po skrumáži před brankou zjevil u Stanieka, který jej pohotovou ránou trefil do břevna. Ve 40. minutě nastala další komplikace. Ze hry musel odstoupit zraněný Moravec, kterého vystřídal Kořenek. Pro Ondřeje Kořenka to byly první soutěžní minuty po zranění v novém roce. Do konce prvního dějství se již nic nestalo.

Ve druhé půli pokračoval obrázek z té první. Se stoupajícím časem se náš tlak stupňoval a také vznikaly v obraně okna. Jedno takové mohl využít 10 minut před koncem hostující útočník, ten si ale vylámal zuby na výborném Chvějovi. Vyrovnání jsme se dočkali v 1. nastavené minutě druhého poločasu. Na rohový kop z levé strany si naběhl Klečka a balón, který se ještě otřel o jednoho z bolatických, nakonec skončil v bráně – 1:1. I přes druhou remízu v řadě zůstáváme stále na prvním místě, neboť Mokré Lazce také ztratily dva body za remízu.

FKD 1:1 FK Bolatice 

(91’ vlastní – 26´ vlastní)

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Klečka, T. Kabisch – Staniek, Hanauer, Turanský (C), Kalvar – Fojtík – Moravec (40’ Kořenek), P. Kabisch 

Náhradníci: Diviš, Kořenek, M. Gai, Hanus, Dundr 

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky