DOROST: Starším se lepila smůla na paty, mladší statečně bojovali do posledních sekund!

V sobotu zahájili jarní část dorostenci.

Dorostenci také podruhé v sezóně cestovali do Horní Suché, kde odehráli 14. kolo krajského přeboru. Terén nedovolil odehrát utkání na domácí půdě, hlučínský azyl také neklapnul a proto naše nejstarší mládežnické kategorie hrály opět na hřišti soupeře.

Úvod zápasu nebyl z naší strany vůbec špatný, defenziva pracovala velmi dobře. To vyústilo v první naší šanci ve 3. minutě. Domácí brankář dlouho otálel s rozehrávkou a následně trefil při odkopu nejnovější posilu týmu Habra, od něho se ale míč odrazil pár centimetrů od tyče. Domácí byli sice lepším týmem, ale úvodní gól vstřelili až ve 14. minutě. Centr z pravé strany usměrnil Mbaye do tyče a od ní se balón odrazil před prázdnou bránu k Pryszcziovi – 1:0. Podruhé se domácí radovali ve 37. minutě. Pryszczova střela prošla Kudlovi mezi rukavicemi – 2:0. Poté zkoušel Dundr z půlky přehodit vysoce postaveného gólmana, ovšem neúspěšně. Chvíli na to závar před domácí brankou vyústil pouze v nepřesnou střelu. První poločas skončil výsledkem 2:0.

Do druhého poločasu jsme nevstoupili vůbec dobře a již ve 47. minutě umístil centr z pravé strany za Kudlu opět Pryszcz – 3:0. O 5 minut později jsme vůbec nezachytili útok z pravé strany a bylo to o 4 góly – 4:0. V 55. minutě byl v souboji Pryszcz důraznější a vstřelil svůj pátý gól v utkání – 5:0. V 74. minutě fauloval ve vápně Matějka a Kratochvíl nařízenou penaltu procedil pod Kudlou – 6:0. Aspoň čestný zásah jsme zapsali v 81. minutě. Ferenc ze standartní situace našel na zadní tyči Vjačku, který si balón zpracoval a překonal Foltyna na přední tyči – 6:1. Poslední slovo měli ale domácí, kdy rohový kop zavíral na zadní tyči Kratochvíl a upravil na konečných 7:1.

Horní Suchá U19 7:1 FKD U19

(14´, 37´, 47´, 53´ a 55´ Pryszcz, 74´ (p) a 86´ Kratochvíl – 81´ P. Vjačka)

FKD U19: Kudla – Prorok (21´ F. Redzina), Schulla, Ferenc (C), Galdia – Dundr (56´ Martiník) – D. Chvěja (67´ Janoš), P. Vjačka, Biskup, Matějka – Habr

Náhradníci: Olšar, F. Redzina, Janoš, Lišaník, Martiník

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci cestovali do Horní Suché v hodně osekané sestavě. Chybělo 6 hráčů a tým musel být doplněn dvěma mladšími žáky.

Úvod utkání jsme nezachytili a po dvou oknech v obraně jsme prohrávali již v 7. minutě 2:0. Postupem času se hra gólově uklidnila, domácí stále zůstávali lepším týmem, ale jejich zakončení ani zdaleka nemohlo ohrozit našeho brankáře. V prvním poločase stojí za zmínku střela Martiníka, kterou musel brankář vyrážet. První poločas skončil domácím vedením 2:0.

Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil, my jsme spíše bránili a Horní Suchá zahazovala šance. Naději pro nás vykřesal minutu před koncem Janoš, který nádhernou střelou pod břevno nedal brankáři šanci – 2:1. Následně jsme vrhli všechny síly do útoku, ale bohužel jsme tolik vysněný vyrovnávací gól vstřelit nedokázali. Horní Suché jsme tedy podlehli těsně 2:1.

Patrik Vjačka: ,,Kluky bych chtěl pochválit za bojovný výkon po celých 80 minut. I v hodně osekané sestavě jsme ukázali, že když budeme bojovat a chodit do všeho naplno, můžeme konkurovat každému. Horní Suchá sice byla lepším týmem, ale my jsme do poslední minuty chtěli aspoň bod. Děkuji všem hráčům za výkon, zejména pak těm, kteří hráli dva zápasy a žákům, kteří doplnili naše řady. Teď nám nezbývá nic jiného, než doléčit šrámy a připravit se na neděli, kdy hostíme Velkou Polom.´´

Horní Suchá U17 2:1 FKD U17

(5´ Kubinec, 7´ Kunčický – 79´ Janoš)

FKD U17: Smolka – T. Hasala, Lišaník, O. Hellebrand, R, Vjačka, Pytlík – Martiník, Janoš, Ďurian – Omámik, Skyba

Náhradníci: F. Redzina

Trenér: P. Vjačka

#fkadarkovicky