A-TÝM: Áčko přejelo Mokré Lazce a jde do čela!!! Kalvar se blýskl hattrickem!

Nádherný vstup do jarní části má za sebou A-mužstvo.

Kdo by to byl řekl, že po nevydařené zimní přípravě se stane to, co se stalo v neděli. Fanoušci, které neodradil ani dopolední čas a vyrazili na fotbal do Mokrých Lazců, nemohli litovat. Bitva 1. s 2., to byl nedělní souboj Mokrých Lazců s našim týmem. Domácí Lazce doma dosud neprohrály a v průměru vstřelily více než čtyři branky. Ale jak se říká, každá série jednou končí a ta mokrolazecká skončila právě včera.

Do utkání nezasáhli zraněný Kořenek s Patrikem Adamčikem, kterého nahradil na stoperovi Martin Gai. Záložník Cintula je již v Ludgeřovicích, místo něho byl povolán dorostenec Dundr.

V úvodních minutách byl úkol jasný. Pohlídat ex-ligistu Pospěcha a nedostat žádný brzký gól. To se povedlo a proto jsme se v 15. minutě mohli poprvé radovat. Moravec přistrčil balón Kalvarovi, který si navedl míč na střed a střelou do protipohybu překonal Minarčíka – 0:1. Domácí byli opařeni, my naopak hladoví. Po chvilce to zkoušel Rychnovský, který ale na hranici šestnáctky udělal kličku navíc, to samé se dá říct o Staniekovi o pár momentů později. Následně centroval Staniek, jeho pas ale adresáta nenašel. Náš tým zahrával nebezpečné standartní situace a po jedné takové se zjevil na zadní tyči Kalvar, který překonal Minarčíka podruhé – 0:2. Ani po druhém gólu jsme neměli dost a chvíli před pauzou se objevil sám před brankářem Moravec, který ale mířil hlavou pouze doprostřed. Mokré Lazce si nevytvořily nic a do kabin se šlo za ošemetného stavu 0:2 pro nás.

Na začátku druhého poločasu jsme zalezli a nabídli soupeři několik rohových kopů. Po jednom z nich balón tečoval hlavou jeden z hráčů soupeře, situace ale nebyla tak vážná, jak zpočátku vypadala a nenadělala Chvějovi příliš vrásek. Klid na naše kopačky nám dodal výborně hrající Kalvar, který si našel rohový kop Hanauera a zkompletoval hattrick – 0:3!!! Sny se zhmotňovaly, ale do konce zápasu zbývala stále půlhodina. V 68. minutě domácí snížili. Odražený balón se dostal k Wedlichovi, který do balónu práskl s dvaceti metrů a parádní střelou trefil šibenici Chvějovy svatyně – 1:3. Na tento gól jsme dokázali odpovědět. Nejprve trefil Moravec z úniku boční síť, ovšem domácím jedno varování nestačilo a tak přispěchal s dalším nájezdem opět náš rychlonohý útočník, ovšem tentokrát se nemýlil a balón obstřelem uklidil na zadní tyč – 1:4. V 80. minutě se po ani ne 10 minutách na hřišti nechal vyloučit Falhar a domácí dohrávali v deseti. Pátý náš gól mohl přidat Staniek, tomu ale nebylo přáno. Nic dalšího se již nestalo a náš tým si došel pro překvapivé a vysoké vítězství 1:4. Mokré Lazce v této sezóně utrpěly pouhé dvě porážky a obě byly od našeho celku!

Díky této výhře jsme vůbec poprvé v sezóně sesadili Mokré Lazce z 1. pozice a do dalšího kola 1.A třídy půjdeme z vedoucí příčky!

Děkujeme všem fanouškům, kteří si udělali v neděli čas a dojeli nás v hojném počtu podpořit na tento důležitý zápas!

Mokré Lazce 1:4 FKD

(68´ Wedlich – 15´, 31´ a 64´ Kalvar, 72´ Moravec)

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Klečka, M. Gai, T. Kabisch – Staniek (89´ Kuřidém), Hanauer (89´ Dundr), Rychnovský, Kalvar – Moravec (84´ Kempný), Turanský (C) (84´ Fojtík)

Náhradníci: Kempný, Dundr, Fojtík, Kuřidém

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky