DOROST: Na závěr přípravy cenná remíza s bohumínským Bosporem!

Shrnutí zimní přípravy + statistiky naleznete zde.

Ke svému poslednímu utkání zimní přípravy vyrazili také dorostenci, kteří se vůbec poprvé v roce 2024 představili na přírodní trávě. Vzhledem k předchozím výsledkům s Bohumínem (1:0 a 2:2) se dala čekat vyrovnaná partie.

Od začátku utkání byli domácí lepším týmem, který určoval ráz zápasu. My jsme pouze bránili a nedokázali jsme najít recept na soupeřův vysoký presink. Na naší bránu se valil útok za útokem, ovšem prostor mezi třemi tyčemi nebyl trefen nebo čaroval výborný Kudla. Právě Kudla se vyznamenal při přímém kopu, který akrobatickým skokem zlikvidoval. Poté už byl ale krátký i Kudla. Ve vápně se špatně zorientoval jeden z našich stoperů, toho využil útočník domácích a poslal svůj tým do vedení – 1:0. Následně mířil ten samý hráč pouze do tyče. Náš tým vytěžil z minima šancí opět maximum. Nejprve ponechal sudí výhodu po faulu na Biskupa, míč se dostal k Vjačkovi, který potáhl míč do vápna a na bližší tyč propálil domácího brankáře – 1:1. O chvíli později jsme překlopili vedení na svou stranu. Na Dundrův rohový kop z levé strany si naběhl Chvěja a tvrdou hlavičkou o břevno zavěsil – 1:2. První poločas skončil 1:2 pro naše barvy.

Druhý poločas již byl z naší strany lepší. Hra se vyrovnala a k vidění byly šance na obou stranách. Tu naší největší měl Pytlík, který po centru Janoše hlavičkoval těsně nad. O pár chvilek později domácí dokázali vyrovnat, když potrestali další chybu naší defenzivy – 2:2. Vedení mohli ke konci zápasu Bohumínští překlopit na svou stranu, ovšem jejich křídelník ani na třikrát nepřekonal Olšara. S Bohumínem jsme se tak rozešli smírně 2:2 a na závěr přípravy jsme zapsali první remízu.

Zimní příprava se našim dorostencům povedla. Z 10 utkání dokázali 7x zvítězit a jednou remizovat. Nyní ale čekají naše nejstarší mládežnické kategorie tvrdé starty do jarní části. S Horní Suchou budeme hrát již v sobotu 23.3. od 10:00 a 12:15. Kvůli změně pořadatelství se zápas odehraje opět na umělé trávě v Horní Suché!

Bospor Bohumín 2:2 FKD

(P. Vjačka, D. Chvěja)

FKD: Kudla – Prorok, F. Redzina, Ferenc, Galdia – P. Vjačka, Biskup – D. Chvěja, Dundr, D. Matějka – Kupka

Náhradníci: Olšar, Martiník, Pytlík, Kubík, Š. Redzina, Janoš

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Výsledky zimní přípravy:

Slavia Orlová 3:4 FKD (2x Dundr, Matějka, Pytlík)

FKD 1:0 Brušperk (Ferenc)

FKD 3:1 Dobrá (Ferenc, Biskup, D. Chvěja)

FKD 10:1 Fryčovice (3x Ferenc, 3x Š. Redzina, Kupka, Prorok, Biskup, Janoš)

Hlučín U17 7:1 FKD (Š. Redzina)

FKD 3:2 Klimkovice (2x Ferenc, vítězná penalta Kupka)

FKD 6:1 Kozlovice (Biskup, Ferenc (p), Prorok, Kupka, P. Vjačka, D. Chvěja)

FKD 2:7 Raduň (P. Vjačka, Š. Redzina)

FKD 3:0 Příbor (2x Ferenc, Š. Redzina)

Bohumín 2:2 FKD (P. Vjačka, D. Chvěja)


10 zápasů, 7 výher, 1 remíza, 2 prohry, skóre: 35:24

Nejlepší střelci:

10 – Ferenc

6 – Š. Redzina

3 – Biskup, D. Chvěja, P. Vjačka

2 – Dundr, Prorok, Kupka

1 – Matějka, Pytlík, Janoš

#fkdarkovicky