DOROST: Dorostenci si zkomplikovali cestu za trofejí!

Brušperk Cup se překlopil do své druhé poloviny.

Dorostenci v sobotu dopoledne změřili síly s Klimkovicemi. Sestava zůstala stejná, jako v posledním kole, tedy rozestavení na 3 útočníky.

Úvod utkání nebyl z naší strany dobrý. Sice se hrálo nahoru dolů, ale nějaké šance k vidění nebyly. Skóre se měnilo po půlhodině hry. Prohraný souboj na levé straně vyústil v centr, který skončil na břevně Olšarovy brány, nicméně od něho se odrazil před klimkovického útočníka, který otevřel skóre – 0:1. Po obdrženém gólu jsme již odpočítávali čas do pauzy, protože jediné, co se nám v prvním poločase dařilo, byla kombinace vzadu.

Začátek druhého poločasu nám pro změnu vyšel. Byli jsme lepším týmem a soupeř pouze odkopával balóny na naší polovinu. Chvíli po úvodu poločasu střílel z dálky Ferenc, jeho bomba ale orazítkovala pouze tyč. Náš tlak vyústil ve vyrovnání. Krásnou kombinaci na levé straně přenesl Biskup do středu hřiště na volného Ference, ten se nerozpakoval a nádhernou dalekonosnou střelou z třiadvaceti metrů do šibenice vyrovnal – 1:1. Poté se hrál opět vyrovnaný a ne moc pohledný fotbal. Z ojediněle akce jsme vytěžili maximum, když byl ve vápně faulován jeden z našich hráčů. K nařízené penaltě se postavil kapitán Ferenc, který sice nařízenou penaltu neproměnil, ale z dorážky se nemýlil – 2:1. Po vedoucím gólu jsme byli zbrklí a soupeř přebíral iniciativu. To vyústilo v dlouhý aut, který prodlužoval na přední tyči klimkovický útočník, balón se dostal až na zadní tyč, kde soupeř pohodlně skóroval – 2:2. Po vyrovnávacím gólu následovaly penalty. Všichni tři naši vybraní střelci uspěli a když Kudla vychytal hned úvodního exekutora soupeře, bylo jasné, že domů povezeme 2 body za výhru po penaltách.

Naše výhra po penaltách měla znamenat, že v případě výhry za 3 body druhých Kozlovic nad posledními Fryčovicemi budeme mít právě s Kozlovicemi shodný počet 11 bodů. Poslední Fryčovice ovšem favorita skalpovaly 5:3 a obraly ho o všechny body!! Na druhé místo se tedy s 9 body posunul Brušperk a další kolo, ve kterém budeme hrát právě proti Kozlovicím, už může hodně napovědět o tom, kdo se stane brušperským mistrem!

FKD 3:2pk TJ Klimkovice

(2x Ferenc, penalty proměnili: Prorok, Ferenc a Kupka)

FKD: Olšar – F. Redzina, Schulla, Galdia – Prorok, Ferenc (C), Biskup, J. Hasala – Janoš, Kupka, Janoš

Náhradníci: Gargoš, Martiník, Pytlík, Kudla

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky