DOROST: Z minima maximum! Dorostenci vezou třetí výhru v řadě!

Zimní příprava zatím vychází dorostencům na výbornou.

Tým pod taktovkou Patrika Dundra a Pavla Kudly se vydal opět do Brušperku ke 3., respektive 2. kolu Brušperk Cupu. Absence byly stejné, jako v minulém utkání. Trojice hráčů cestovala do Orlové s A-týmem. Sestava zůstala také beze změny.

Úvod utkání jsme vůbec nezachytili, soupeř na nás vletěl hned od první minuty. Ze začátku jsme se hledali, ale soupeř toho nedokázal využít a vypracovat si nějakou vyloženou příležitost. Chudý poločas na šance jsme prolomili my po půlhodině hry. Redzina nahrál kapitánovi Ferencovi, který si z pravé strany navedl míč na střed, zasekl a poslal balón k pravé tyči – 1:0. Poté byl vyslán mezi obránce Kupka, ale průnikovou přihrávku dobře přečetl gólman. V prvním poločase dobře pracovala naše obrana, která, jak jsem již zmiňoval, i přes tlak nepustila Dobrou do vyložené šance. Výsledkem 1:0 také první dějství skončilo.

Ve druhém poločase se obraz hry moc neměnil, Dobrá byla stále lepším týmem, ale my jsme změnili formaci a posílili střed hřiště. Také díky tomu byly v utkání koukatelné pasáže. Následně tlak Dobré narostl ještě víc a vyústil v obrovskou šanci, kdy se na malém vápně zjevil sám hostující hráč, který ale trefil trestuhodně tyč. A tak se opět osvědčilo staré známé pravidlo: ,„Nedáš, dostaneš.“. Po krásné akci od vlastní brány se balón dostal až k Martiníkovi, který jej mezi nohama obránce přistrčil Biskupovi, ten se sám před brankářem nemýlil a zvýšil – 2:0. Poté prchnul naší obraně hostující útočník a svůj únik přetavil ve snížení – 2:1. Následně tempo hry opadlo a hrála se vyrovnaná partie. Naše hra vyústila 5 minut před koncem v rohový kop. Na Ferencův bochánek si naskočil Chvěja a hlavou uzavřel gólový účet zápasu – 3:1. Chvějovo kladivo nám dopřálo dvougólový náskok a utkání se poté v poklidu dohrálo.

Denis Chvěja: „Začátek zápasu pro nás nebyl takový, jaký bychom si představovali. Nedařila se nám rozehrávka, soupeř dobře dostupoval a zachytával naše přihrávky. Postupem času jsme si vytvářeli šance i my a jedna z nich byla gólová. Tu zařídil kapitán Fery (Ondřej Ferenc). Druhý poločas byl z naší strany opět pomalejší, soupeř nás tlačil a vytvořil si několik šancí, které ale nedokázal proměnit. Poté jsme se opět trochu vzpamatovali a bylo to vidět při krásném tiki-taka, který přetavil v druhý gól Bizi (Vojtěch Biskup). Nejistota vzadu nás pak dokázala potrestat a soupeř snížil. Naštěstí jsme zase dokázali odskočit na rozdíl dvou branek díky mé hlavičce po krásném rohu Feryho. Zápas nám ukázal, že máme stále co zlepšovat.“

FKD 3:1 Dobrá

(Ferenc, Biskup, D. Chvěja)

FKD: Olšar – Prorok, F. Redzina, Schulla, Galdia – D. Chvěja, Ferenc (C), Biskup, J. Hasala – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: Gargoš, Pytlík, Janoš, T. Hasala

Trenér: P. Dundr

#fkdarkovicky