A-TÝM: Přestřelka s Baníkem nám vítězství opět nepřinesla!

Ani do třetice nedokázal náš A-tým v Orlové zvítězit.

A-mužstvo cestovalo na třetí zápas turnaje O pohár starostky města Orlová opět v osekané sestavě. Chyběli Chvěja, Tomáš Kabisch, Rychnovský, Hanauer, Staniek, Kořenek, Kempný a po minulém utkání se marodka týmu rozrostla ještě o jedno jméno. A tím je Patrik Adamčik, který musel proti Dolní Datyni střídat již v 5. minutě. Zraněné hráče nahradili dorostenci Dundr, Matějka a Kudla a tahouni rezervy Duda s Hanusem.

Vstup do utkání jsme měli skvělý a již ve 4. minutě jsme poprvé skórovali. Ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Kalvar a propálil albrechtického gólmana – 1:0. Soupeř ovšem dokázal za 4 minuty odpovědět. Chybu v defenzivě hasil Hellebrand faulem ve vápně. Pokutový kop Baník proměnil a vyrovnal – 1:1. V 17. minutě překlopili hosté vedení na svou stranu. Mezi obránce se dostal jejich útočník a střelou na bližší tyč překonal Kudlu podruhé – 1:2. 10 minut před pauzou udeřili hosté potřetí – 1:3. Na tento gól jsme ale dokázali také bleskově odpovědět a to, když se z přímého kopu prosadil opět Kalvar – 2:3. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

5 minut po začátku druhého dějství fauloval hostující stoper v samostatném úniku Moravce a uviděl červenou kartu. Po domluvě obou táborů ale baníkovci pokračovali v plném počtu jedenácti hráčů. Ve 49. minutě mohl být slavný opět Matějka, jeho gól ale nebyl uznán kvůli údajnému faulu na brankáře. V 53. minutě jsme si spravili chuť a vyrovnali. Chybu albrechtického strážce svatyně potrestal Moravec – 3:3. Vyrovnaný stav ale nevydržel ani 10 minut. V 61. minutě skórovali hosté počtvrté – 3:4. Vyrovnání na sebe opět nenechalo dlouho čekat, tentokrát s ním přispěchal útočník naší rezervy Hanus, ke kterému propadl rohový kop z levé strany a náš sniper se nemýlil – 4:4. Gólové hody stále nebyly u konce a poslední trefu si albrechtičtí schovali na poslední minutu. Hostující záložník získal po naší chybě balón a vyslal mezi obránce svého parťáka, který uzavřel gólový účet zápasu – 4:5.

Náš tým nedokázal zvítězit v Orlové, proti tabulkově nejslabšímu týmu, ani na třetí pokus, tentokrát rozhodly naše chyby, kterými jsme soupeři většinu gólů darovali. V utkání také chyběl větší pohyb a tempo.

POZOR ZMĚNA! Sobotní utkání proti Slavii Orlová je přeloženo na úterý 20. února! O času výkopu Vás budeme informovat.

FKD 4:5 Baník Albrechtice

(2x Kalvar, Moravec, Hanus)

FKD: Kudla – Lindovský, O. Hellebrand, Klečka, M. Gai – Turanský, Kalvar – Kuřidém, P. Kabisch, Matějka – Moravec

Náhradníci: Dundr, Duda, Hanus

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky