DOROST: Kapitánova paráda rozhodla o těsně výhře!

Úvodní utkání Brušperk cupu vyšlo dorostencům skvěle!

Již před utkáním bylo jasné, že budou chybět 4 hráči staršího dorostu. Nejlepší nahrávač týmu Dundr cestoval s A-týmem, stejně jako Matějka a gólmanská jednička Kudla. Nejlepší střelec Vjačka nemohl nastoupit kvůli nemoci. Později se však ukázalo, že i bez těchto hráčů si tým skvěle poradil a i přes menší komplikace veze úvodní výhru turnaje. Vítězství je o to cennější, že Brušperk bude patřit v turnaji mezi týmy, které se budou pohybovat ve vrchních patrech tabulky.

Nyní již k samotnému utkání. Začátek zápasu jsme chytli na výbornou, kombinovali jsme a místy jsme svého soupeře přehrávali. Dost času jsme trávili na soupeřově půlce, což v 17. minutě vyústilo ve vedoucí a jedinou branku utkání. Balón se z autu odrazil 5 metrů za velké vápno, do míče naběhl kapitán Ferenc a nádhernou střelou vnějším nártem vymetl šibenici brušperské svatyně – 1:0. Následně soupeř přidal a začínal nás pomalu přehrávat. Brušperští si vytvořili jednu obrovskou šanci, kdy jejich útočník hlavičkoval z hranice malého vápna, s tímto pokusem si ale Olšar výborně poradil. Poté mohl vedení zdvojnásobit Kupka, toho ale vychytal domácí brankář. A když mířil Šimon Redzina vysoko nad, bylo jasné, že poločasové vedení udržíme.

Druhý poločas jsme začali strašidelně, soupeř na nás vletěl jako uragán a my jsme nestíhali. Brušperk nás přehrával, výborně kombinoval a skoro vůbec nás nepouštěl na svou polovinu. Soupeř si vytvořil několik příležitostí, vše ale bylo zastaveno díky skvělé práci našich obránců a brankáře Olšara.

Toto utkání bylo utkáním dvou rozdílných poločasů. Zatímco v prvním jsme kralovali my, ve druhém soupeř.

Ondřej Ferenc: ,,První poločas jsme měli výborný, s trenérem jsme se shodli, že jsme hráli opravdu dobře. Byli jsme lepší a dařil se nám presink. Druhý poločas byl pravý opak toho prvního. Úplně jsme zpohodlněli, nedařilo se nám nic a soupeř tlačil. S druhým poločasem spokojen nejsem, ale vyzdvihl bych výkon obrany včetně brankáře Olšara, kteří nepouštěli Brušperk do vyložených šancí. Také mě těší, že jsme těsné vedení udrželi a tohoto silného soupeře porazili.´´

FKD 1:0 SK Brušperk

Ferenc

FKD: Olšar – Prorok, F. Redzina, Schulla, Galdia – D. Chvěja, Ferenc (C), Biskup, J. Hasala – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: R. Vjačka, T. Hasala, Gargoš, Malý, Janoš, Pytlík

Trenéři: P. Dundr

#fkdarkovicky