A-TÝM: Matějka Junior premiérově skóroval, Matějku staršího nahánějí po Orlové ještě doteď!

Výrazné zlepšení přineslo prvnímu mužstvu bod.

Po neúspěšném vstupu do zimního turnaje v Orlové si muži přijeli spravit chuť s 12. týmem krajského přeboru Dolní Datyní. Soupeř vstoupil do turnaje lépe a nastupoval do zápasu po výhře 4:1 nad Baníkem Albrechtice.

Naše výprava na zápas byla zase, jako v prvním klání turnaje, úzká, chyběli dlouhodobě zranění Tomáš Kabisch, David Rychnovský a David Kempný a z různých důvodů také Šimon Staniek, Ondřej Kořenek, Filip Chvěja a Lukáš Lindovský. Povolání tak byli dorostenci Matyáš Dundr, David Matějka a Štěpán Kudla a také kapitán rezervy Milan Duda. Sestava byla hodně lepená a kupříkladu kapitán týmu, obvykle technický střední záložník Petr Turanský, nastoupil na postu levého obránce.

Od prvních minut byl zápas vyrovnaný, hrozily oba týmy. V 5. minutě však došlo k na pohled nepěknému zranění jednoho z pilířů naší obrany Patrika Adamčíka. Paťasovi držíme palce a přejeme brzké uzdravení! Na hřišti nebyl nikdo se zkušenostmi s hraním stopera a tak trenér Melecký sáhl k nečekanému řešení a do hry šel dorostenec Matyáš Dundr, který tak doplnil stoperskou dvojici. K první gólové příležitosti jsme se dostali my, centr Kuřidéma dolétl až na zadní tyč, kde nadvakrát dostal míč do sítě Matějka – 1:0. Pro Davida Matějku, hráče ročníku 2006, to byl premiérový zápas za A-tým, který si rovnou osladil premiérovým gólem. Emotivní trenér B-týmu pan Matějka starší gól bohužel neviděl, ale jak se o něm dozvěděl, byl v Orlové k nezastavení. Tímto ho také zdravíme! Poté začal hrozit soupeř a z jedné akce po vyraženém míči gólmana Kudly srovnal – 1:1. Soupeř dál pokračoval v tlaku a my jsme hrozili spíše z brejků díky rychlosti našich ofenzivních hráčů. Do půle, i přes mnoho šancí, další gól nepadl a tak na tabuli v poločasové přestávce svítilo skóre 1:1.

V druhé půli se zlepšila naše defenzivní činnost a soupeře jsme přestali pouštět do tolika šancí jako v půli první. I tak se soupeři podařilo dvakrát natrefit tyč Kudlovy svatyně. Do vedení jsme podruhé v zápase šli ale my. Do pokutového území se dostal Moravec a byl zezadu faulován. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík, ke kterému přispěchal Turanský a s přehledem proměnil – 2:1. Zanedlouho po pravé straně vedený útok a následném nízkém centru se skóre znova srovnalo – 2:2. Tento výsledek zůstal až do finálního hvizdu rozhodčího neměnný, i přes tlak Dolní Datyně a zahozené gólové příležitosti Kuřidéma po našem brejku. Z Orlové tak vezmeme po remíze 2:2, se soupeřem z vyšší soutěže, cenný bod.

FKD 2:2 TJ Dolní Datyně

Matějka, Turanský (p)

FKD: Kudla – M. Gai, Pa. Adamčik (5´ Dundr), Klečka, Turanský – Kalvar, Hanauer – Kuřidém, P. Kabisch (50´ Duda), Matějka – Moravec (60´ P. Kabisch)

Náhradníci: Dundr, Duda

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky