A-TÝM: Mezistátní start přípravného turnaje mužům nevyšel!

Na první utkání zimní přípravy bychom nejraději zapomněli.

Naše první mužstvo v pondělí 22.1. zahájilo sezónu herním tréninkem na hřišti v Darkovičkách a po středečním výběhu do Kozmic a pátečním kondičním tréninku odehrálo první zápas turnaje v Orlové s polským Hažlachem. 

Hned v prvním zápase roku 2024 tým zužovaly absence. Povolání byli i útočník Duda z B-týmu a záložník Dundr z dorostu. V šatně i při rozcvičce bylo na hráčích i realizačním týmu vidět nadšení z návratu na fotbalový trávník.

Tato nálada však moc dlouho nevydržela. Od začátku zápasu tým tahal za kratší konec, na některých hráčích byla vidět delší absence od fotbalu, na středové dvojici normálně ofenzivních záložníků Dundrovi a Turanském byla k vidění velká nesehranost a zmatenost, první půle se i díky tomu nesla ve znamení nepřesných přihrávek a laciných ztrát. První šanci jsme si i tak vytvořili my, Moravec však v bezprostřední blízkosti soupeřovi brány pálil nepřesně. Victoria Hažlach hrozila hlavně z rychlých brejků po našich nepřesnostech a ztrátách a tak jsme v 9. minutě prohrávali 0:1. Než jsme se stihli vzpamatovat tak v 15. minutě, po dvou rychlých útocích a přesných zakončeních, Hažlach vedl už 0:3. Do poločasu stihli duo Kabisch a Moravec, který se ve 20. minutě zranil a do hry šel Duda, zahodit několik velkých gólových příležitostí. Hažlach na rozdíl od našeho mužstva nestřílel slepými náboji a do poločasu přidal další dvě branky a první půle skončila skórem 0:5.

Do druhé půle tým naskočil z důvodu nemožnosti dalšího střídání ve stejném složení, jako na konci první půle. Hra se zlepšila, tým začal ve výstavbě více fungovat a dlouhé balóny do krajů v ofenzivní fázi větraly polské beky. Na soupeři bylo jasně vidět, že do druhé půle nastoupil už v pohodové náladě a trochu polevil. První gól našeho A-týmu v roce 2024 vstřelil útočník Kabisch. Po něm se prosadil na levé straně zálohy hrající Kalvar a tým myslel i na obrat, který byl ale nad síly týmu. Na krajích hřiště jsme sice ve druhé půli jednoznačně dominovali, ale ve středu hřiště duo Turanský Dundr stále nestíhalo mezi třemi středními záložníky Hažlachu. Ke konci už jen Hažlach navýšil svůj gólový účet o jeden gól a zápas pro nás skončil tenisovým výsledkem 2:6. Přípravný turnaj tak nezačal pro A-tým úplně nejlépe.

FKD 2:6 Victoria Hažlach

(P. Kabisch, Kalvar – 2x Szajter, Górecki, Lizak, Kabiesz, Tomala)

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, M. Gai – Kuřidém, Dundr, Turanský, Kalvar – P. Kabisch, Moravec (20´ Duda)

Náhradník: Duda

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky