DOROST: Dorostenci začali velice slušně!

V neděli odehráli dorostenci své první přípravné utkání roku 2024.

Po předchozích trénincích v hale, to bylo v neděli vůbec poprvé v novém roce, co dorostenci vkročili na umělou trávu. Soupeřem nám byl momentálně 3. tým Krajské soutěže, tým rychlostní a hodně dobře běžecky vybavený a to tým Slavie Orlové.

Již od rozcvičení byli hráči v hodně dobrém rozpoložení a natěšeni na úvodní zápas zimní přípravy. Třešničkou na dortu při střelbě bylo, když nejmladší a nejmenší hráč týmu Tomáš Hasala přestřelil několik metrů vysokou síť za bránou. Jeho počínání málem vedlo ke ztrátě balónu, což nenechalo v klidu našeho pokladníka, který už chtěl zaúčtovat ztracený balón. Naštěstí ale vše dobře dopadlo.

Nyní již k samotnému utkání. Od úvodu jsme byli lepším celkem a soupeře nepouštěli do vyložených šancí. Ze hry jsme měli více my, bohužel jsme dlouho nedokázali využít žádnou z nabídnutých příležitostí. S velkou chutí hrála útočná dvojice Kupka – Redzina, které podporoval, pod nimi hrající, Dundr. Úvodní šanci měl právě Redzina, jeho střela byla ale zablokována. Těchto šancí okolo velkého vápna jsme měli za celý zápas dostatek, jenom chyběla častější střelba. Prvního gólu jsme se dočkali zhruba v polovině poločasu. Biskupův centr z pravé strany si našel Dundr, jeho pokus placírkou gólman akrobaticky zneškodnil, ale pouze před sebe, kde už byl Matějka, který hlavou vstřelil první gól dorostu v roce 2024 – 0:1. Chvíli na to Redzinova nádherná obalovačka do pravé šibenice jen o pár centimetrů minula cíl. Poté se dostal tváří v tvář domácímu brankáři Kupka, ovšem také minul. Dále to zkoušel Vjačka, jeho dvojitá střela byla ale taktéž zablokována. Domácí následně z nenápadné akce vyrovnali. Dlouhý nákop orlovského brankáře si zpracoval jeho spoluhráč z útoku, který obešel Kudlu a vyrovnal – 1:1. Po tomto gólu domácí ožili, začali se dostávat do hry a zahodili 4 vyložené příležitosti. Poslední slovo prvního dějství jsme měli ovšem my a Matyáš Dundr opět potvrdil to, proč se mu říká Pušky (odvozeno od maďarského fotbalisty Ference Puskáse, na jehož počest se uděluje Puskás Award za nejhezčí gól roku). Právě Dundr si počkal na odražený balón na rohu velkého vápna a nádhernou střelou poslal balón do vzdálenější šibenice – 1:2.

Ve druhém poločase jsme ubrali plyn, soupeř začal tlačit, ale i přesto jsme přidali další dvě branky. Nejprve si udělal Janoš kličku na dlouhou nohu, toho využil Pytlík a placírkou poslal balón nechytatelně pod břevno – 1:3. Pár minut poté posunul Vjačka balón Dundrovi, který poslal orlovskému brankáři nádherný pozdrav z 20 metrů – 1:4. Následně odmítl hattrick Dundr, jenž ve vyložené příležitosti těsně minul levou tyč. Poté už pálili pouze domácí, nejprve usměrnil centr z levé strany za Olšarova záda domácí útočník – 2:4. A poté orlovský záložník prokličkoval mezi našimi hráči a dal skóre výslednou podobu – 3:4.

První utkání roku mělo velmi dobré parametry a pasáže, které by se daly přirovnat k mistrovskému utkání a to zejména v prvním poločase.

Slavia Orlová 3:4 FKD

2x Dundr, Matějka, Pytlík

FKD: Kudla (46´ Olšar) – F. Redzina (55´ R. Vjačka), Ferenc, Galdia (46´ Pytlík) – Prorok (46´ J. Hasala), P. Vjačka (75´ Biskup), Biskup (46´ Martiník), Matějka (75´ Galdia) – Dundr (75´ Prorok) – Š. Redzina (46´ Janoš), Kupka (60´ T. Hasala)

Náhradníci: R. Vjačka, Pytlík, Janoš, Martiník, T. Hasala, J. Hasala, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky