B-TÝM: Matějka prolomil kletbu, rezerva remizovala!

V deštivé neděli se vydali naši hráči do Závady.

V neděli, kdy bylo ráno odloženo utkání dorostenců proti Frenštátu, odpoledne se naše rezerva vydala do Závady. Hrálo se na těžkém terénu, na kterém by byly nejlepší obuví gumáky.

První poločas jsme opět nezačali špatně. Drželi jsme dobře balón, jenom nám chyběla lepší předfinální fáze. Míče za obranu na kluzkém terénu výborně četl domácí brankář Krajíček. Do vedení jsme se dostali až ve 31. minutě. Na levém rohu velkého vápna dostal balón od Dundra Matějka, který udělal kličku obránci a placírkou překonal Krajíčka na bližší tyči – 0:1. David Matějka tak prolomil střeleckou smůlu, která ho provázela od příchodu z Poruby. Poté se dostal do zajímavé pozice Hanus, ale přestřelil. Domácí si až na jednu střelu, kterou lapil Olšar, nevytvořili nic. Za zmínku ještě stojí střela Cintuly, která ale byla nepřesná. První poločas skončil 0:1.

Druhé poločasy jsou naše slabina a to se potvrdilo i nyní. Domácí se postupem času dostávali do hry a přitápěli naší obraně. Nejprve nemohl být gól uznán z důvodu ofsajdu. Poté už se domácí radovali. V 82. minutě po střele jednoho z domácích Olšar střelu vychytal, ovšem balón mu vypadl a v následném souboji byla údajně Vitáskova noha dříve, než Olšarova ruka – 1:1. Pár minut před koncem mohl rozhodnout v náš prospěch, po zranění ramene se vracející, Kabisch, toho ovšem z úhlu vychytal Krajíček. Dvoubodová ztráta v Závadě je obrovskou škodou, neboť v tomto utkání jsme měli získat povinné 3 body.

Sokol Závada 1:1 FKD “B”

(31. D. Matějka)

FKD “B”: Olšar – Ferenc, Diviš, Zlotý, P. Vjačka – Schebestik, Dundr, Klečka, Cintula – Hanus (C), P. Kabisch

Náhradníci: Vilkus, D. Matějka ml., D. Chvěja, Mašíček, Kaniok

Trenér: D. Matějka st.

(foto: Facebook – Trzi Rogi Elwer)

#fkdarkovicky