A-TÝM: Nezáživné utkání rozhodl Staniek!

V předposledním domácím utkání podzimu jsme přivítali Město Albrechtice.

Naši hráči chtěli potvrdit dobrou formu z posledních zápasů a udržet druhé místo v tabulce.

Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Hosté se snažili hrát fotbal, mezitím co náš tým se ještě hledal. V první šanci se objevil Kalvar, který dostal na hranici vápna zásilku z levé strany. Střela mu ale nesedla a hostující gólman ji pohodlně lapil. Poté se přihlásili o slovo také hosté. Při útoku z pravé strany předložil Vojtěšek míč svému spoluhráči z útoku, toho ale v tutovce vychytal jednou rukou fantastický Chvěja. Následně odvedl výbornou práci na levé straně Gai, odcentroval a jeho pass si našel Staniek, který ovšem rozezvučel pouze břevno. Jakoby to byla předehra toho, co se stane o pár minut později. Po soupeřově faulu rozehrál bleskově Fojtík, který našel křížným pasem Stanieka, který balón uklidil na zadní tyč – 1:0. První poločas skončil našim vedením 1:0.

Ve druhém poločase již nebylo k vidění tolik šancí, přesto jsme si dvě obrovské vytvořili. Nejprve Hanauer vyslal do samostatného úniku Turanského, kterému balón na poslední chvíli skočil a náš záložník vysoko přestřelil. Chvíli na to se dostali do úniku 2 na 1 Kuřidém právě s Turanským. První jmenovaný předložil míč našemu kapitánovi, který ale z obrovské šance mířil vedle. I přes neproměněné šance jsme si došli pro důležité 3 body a díky ztrátě Staré Bělé jsme se osamostatnili na 2. místě tabulky.

FKD 1:0 Město Albrechtice

(33’ Staniek)

FKD: F. Chvěja – Lindovský (C), Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabisch – Staniek (87’ Cintula), Hanauer, Kalvar, M. Gai (29’ Kořenek) – Moravec (63’ Kuřidém), Fojtík (63’ Turanský)

Náhradníci: Kořenek, Turanský, Cintula, Kuřidém

Trenéři: M.Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky