DOROST: Kravařští gólmani vynulovali dorostence!

Již v sobotu jeli dorostenci na půdu prvních Kravař.

Starší dorostenci měli vstup do utkání opět tragický. Po nedostoupení hráče vyslal Chřibek ve 2. minutě do úniku Doležala – 1:0. Poté se odehrávala vyrovnaná hra. Kravaře byly častěji na balónu, ale taktika dlouhých křížných balónů od stoperů, se jim na mokrém terénu nedařila. Do naší největší šance se mohl dostat Kupka, ten ale nevyužil zaváhání domácího gólmana. Dále už nebyla k vidění žádná výraznější šance a první poločas skončil 1:0 pro domácí.

Gólový účet druhého poločasu otevřel po 3 minutách Chřibek, na jehož střelu na vzdálenější tyč Olšar nedosáhl – 2:0. V 63. minutě jsme nepohlídali standartní situaci a na dvakrát dotlačil míč do sítě Kaluscha – 3:0. O 5 minut později vstřelil svůj druhý gól Doležal a upravil na 4:0. V 85. minutě Kupka bojovností vytvořil velikánskou šanci pro Matějku, který bohužel trefil gólmana. Poslední gól si domácí schovali na poslední minutu. Centr z levé strany trefil parádně z první Mikulenka – 5:0.

MFK Kravaře U19 5:0 FKD U19

(2´ a 68´ Doležal, 48´ Chřibek, 63´ Kaluscha, 89´ Mikulenka)

FKD U19: Olšar – F. Redzina (86´ Gargoš), Schulla, Ferenc (C), Prorok – P. Vjačka, Biskup (60´ Lišaník) – Š. Redzina (68´ D. Chvěja), Dundr, Matějka – Kupka

Náhradníci: Galdia, J. Hasala, Martiník, Gargoš, Lišaník, D. Chvěja

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci již pod vedením Pavla Kanioka a v osekané sestavě zahájili své utkání ve 12:15. Vyrovnaný zápas rozhodlo proměňování šancí. Od prvních minut jsme měli nad mírným favoritem více ze hry. Do první vážnější šance se dostal Janoš, ale samostatný únik neproměnil. Poté střílel Martiník, ale tento pokus nenadělal Nevřelovi příliš vrásek. První gól padl ve 25. minutě. Únik Westa zneškodnil Smolka, ovšem od našeho brankáře se balón opět odrazil ke Kravařskému hráči, který si jej posunul rukou a pohodlně skóroval – 1:0. V 5 minut později vedli domácí již o 2 góly. Při rohovém kopu jsme nepohlídali Křempeka, který hlavou skóroval – 2:0. Poté nás v několika šancích podržel výborný Smolka. První poločas skončil 2:0.

Po minutě druhého poločasu Kravaře přidaly třetí branku. Opět jsme nepohlídali standartní situaci a Těžký hlavou zavěsil – 3:0. Následně jsme se přihlásili o slovo také my. Janoš svou střelu z úhlu otřel o zadní tyč. Chvíli na to se dostal balón na zadní tyči k Vjačkovi, který přízemním centrem vyhledal přesně Hasalu, jehož pokus z první skončil opět na tyči.

MFK Kravaře U17 3:0 FKD U17

(25´ West, 30´ Křempek, 41´ Těžký)

FKD U17: Smolka – Lišaník, F. Redzina, J. Szczurek, Pytlík – Březovský, Martiník (C), Ďurian, R. Vjačka – Š. Redzina, Janoš

Náhradník: T. Hasala

Trenér: P. Kaniok

#fkdarkovicky