A-TÝM: Staniekova paráda podtrhla výhru v Kozmicích!

Áčko dokázalo navázat na vítězství nad Starou Bělou.

Náš tým se musel obejít bez, střelce vítězného gólu proti Staré Bělé, Davida Kempného. Toho nahradil v sestavě Petr Kabisch.

Úvod utkání byl vyrovnaný. Do první menší šance se dostaly domácí Kozmice, jejich pokus ale nenadělal Chvějovi vrásky. Ve 21. minutě špatně rozehrál kozmický brankář. Míče se zmocnil Kalvar, který si ho píchl kolem obránce a byl faulován. Na hřišti chyběl penaltový exekutor Turanský, balónu se tedy ujal Hanauer a bezpečně nabídnutou penaltu proměnil – 0:1. Krásný gól padl ve 26. minutě. Moravec sťukl míč na roh šestnáctky na Stanieka, který se s tím nemazal a nádherným halfvolejem vymetl vzdálenější šibenici – 0:2!! Pro Šimona Stanieka to byl první gól v našem dresu! První poločas skončil našim dvoubrankovým vedením.

Do druhého dějství již nenastoupil Petr Kabisch, který si při jednom ze soubojů poranil rameno. Druhý poločas již moc fotbalové krásy nenabídl. Domácí Kozmice se sice dostaly do šancí, nás ale, jako již tradičně, podržel výborný gólman Chvěja. Do naší největší šance se dostal Turanský, ale v obrovské šanci minul Sajdokovu svatyni.

V dalším kole krajské soutěže přijede na naší půdu v třaskavém derby kompletně nový tým Ludgeřovic! Utkání bude mít výkop v 15:00!

TJ Kozmice 0:2 FKD

(21´ (p) Hanauer, 26´ Staniek)

FKD: F. Chvěja – Lindovský (C), Pa. Adamčik, Klečka, M. Gai – Staniek (80´ T. Kabisch), Hanauer (69´ Turanský), Rychnovský (80´ Kořenek), Kalvar – P. Kabisch (46´ Fojtík), Moravec (69´ Kuřidém)

Náhradníci: O. Hellebrand, Kořenek, Fojtík, Turanský, T. Kabisch, Kuřidém

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky