DOROST: Zářez v 93. minutě! U19 vyrovnat “nedokázala“!

Divoký závěr mělo utkání starších dorostenců.

Starší dorostenci jeli do Opavy pro 3 body. Ale hned na začátku jsme dostali pěkně studenou sprchu. Ve 4. minutě se dostal na levé straně k balónu kapitán Hanslík a tvrdou střelou na přední tyč propálil Kudlu – 1:0. I po úvodní brance byli domácí lepším a odměnou jim byl druhý gól. Ve 20. minutě jsme nepohlídali standartní situaci, nejprve hlavičkoval do tyče Hanslík a poté uklízel do prázdné brány Maculík – 2:0. Na dostřel nás mohl dostat Chvěja, ten ale mířil po asistenci Dundra v obrovské šanci pouze do gólmana. Domácí skórovali do pauzy ještě jednou. Nguyen našel krásnou přihrávkou svého bratra, který pláchl obráncům a přehodil Kudlu – 3:0. Poločas hrůzy byl za námi.

Teprve ve druhém poločase se začaly dít věci. V 58. minutě našel Galdia centrem z levé strany Kupku, který hlavou usměrnil balón do sítě – 3:1. Následně Kupka v další obrovské šanci lobem přehodil i branku. Poté Dundr z přímého kopu rozezvučel břevno. V 80. minutě fauloval ve vápně kapitán Ferenc a následovala penalta. Tu ale výborně zneškodnil Kudla. V 85. minutě se opřel do balónu z 20 metrů Biskup a krásnou střelou pod břevno nám dal naději – 3:2. Naprosto šílená situace nastala u poslední akce z 93. minuty. Rohový kop Dundra z pravé strany usměrnil Chvěja hlavou prokazatelně za brankovou čáru, brankář vyrazil balón rukama z branky, to už ovšem propukla radost celého našeho týmu, ale domácí ve hře pokračovali. Až po našem odpískaném faulu se šel sudí poradit s domácím pomezním rozhodčím a ten mu řekl, že balón za brankovou čárou nebyl. Vztek, frustrace a křivda. To byly emoce, které se nám honily hlavou. Poté už radši hlavní rozhodčí tento duel ukončil. Následovala mela obou týmů, kterou se podařilo roztrhnout.

Slavia Opava U19 3:2 FKD U19

4´ Hanslík, 20´ Maculík, 42´ Nguyen – 58´ Kupka, 85´ Biskup

FKD U19: Kudla – F. Redzina, Schulla, Ferenc (C), Galdia – P. Vjačka, Biskup – D. Chvěja, Dundr, Š. Redzina – Kupka

Náhradníci: Lišaník, J. Hasala, Pytlík, Martiník, Gargoš, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci se po 3 kolech konečně dokázali gólově prosadit, ale ani to na výhru bohužel nestačilo. Domácí si vytvořili po prvním poločase pětigólový náskok. Na 6:1 snížil ve druhém poločase krásnou dalekonosnou ránou pod břevno Lišaník a na konečných 7:2 uzavřel skóre zápasu Janoš, po pěkné akci z levé strany a centru Pytlíka.

Slavia Opava U17 7:2 FKD U17

5´, 9´ a 22´ Pogats, 18´ Fuchsig, 32´ (vl) R. Vjačka, 47´ Vašíček, 67´ Pěruška – 57´ Lišaník, 74´ Janoš

FKD U17: P. Malina – T. Hasala, J. Szczurek, Lišaník, Pytlík – Martiník (C), Ďurian – Janoš, R. Vjačka, Březovský – Kubík

Náhradníci: F. Redzina, Š. Redzina

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky