DOROST: Sny se rozplynuly! Dorostenci trofej neobhájí!

Dorostenci odehráli v úterý zápas o finále.

Našim semifinálovým soupeřem byly velice silné Kobeřice. K utkání jsme přistoupili zodpovědně a od úvodních minut plnili taktické pokyny. Kobeřičtí byli častěji na balónu, my jsme poctivě bránili. Domácí využívali ke svým útokům dlouhé nakopávané balóny na křídelní hráče, s nimi si ale naši hráči poradili. Do naší největší šance se dostal z brejku Kupka, ale ve vápně byl zdvojen a nezakončil. Zlomový gól padl ve 45. minutě z poslední akce prvního poločasu. Rohový kop z levé strany si našel Stuchlík a zavěsil do šibenice – 1:0. Dá se říci, že gól který všechno rozhodl.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, domácí stále určovali tempo zápasu a my jsme se drželi v obranném bloku. Druhý gól přidali Kobeřičtí v 68. minutě. Do vápna se dostal Slanina, a i přes blok našich hráčů, procedil balón pod Olšarem – 2:0. Po druhém gólu jsme museli myslet také na útok a v naší defenzivě vznikala okna. Po jednom takovém vnikl do našeho vápna domácí křídelník a sudí Nevřela po hodně sporném faulu nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Gross a stanovil konečný výsledek na 3:0 pro domácí.

Kobeřice si tak zahrají finále, které se bude konat na jaře. Jejich soupeřem bude lepší z dvojice Raduň – Malé Hoštice. Náš tým cennou trofej neobhájí a bude si muset počkat minimálně rok.

Sokol Kobeřice 3:0 FKD

45´ Stuchlík, 68´ Slanina, 77´ (p) Gross

FKD: Kudla – Lišaník, F. Redzina, Ferenc (C), Galdia – P. Vjačka, Biskup – Š. Redzina, Dundr, D. Chvěja – Kupka

Náhradníci: J. Hasala, Pytlík, Gargoš, Martiník, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky