A-TÝM: Áčko na hřišti nováčka nezaváhalo!

Své první mistrovské utkání má za sebou také A-tým.

Áčko naštěstí nenavázalo na špatnou letní přípravu a ze Starého Jičína veze všechny body.

Na začátku utkání jsme se dostali brzy do vedení. Kapitán Turanský vyslal do úniku rychlonohého Moravce, který si s nabídnutou šancí poradil a o vzdálenější tyč nás poslal do vedení – 0:1. Poté jsme měli převahu na míči, naopak domácí zkoušeli zejména přetažené balóny na zadní tyč, které jim ovšem nevycházely. Druhého gólu se fanoušci dočkali ve 23. minutě. Lindovského centr z pravé strany vrátil do ohně Kalvar, tam byl Kuřidém a hlavou zavěsil – 0:2. První poločas skončil 0:2 z domácího pohledu.

Do druhého poločasu nastoupili lépe starojičínští, kteří si vytvořili dvacetiminutový tlak, který ale nedokázali využít. Nás mohl uklidnit Kalvar, který ale nezúročil samostatný únik na domácího gólmana. Ke konci utkání už byla k vidění vyrovnaná hra. V 81. minutě si Kalvar napravil reputaci, když vyslal do úniku Turanského, který se nemýlil – 0:3. V úplném závěru Staniekovu přihrávku poslal Kabisch do tyče.

První krok je vždy důležitý a ten se nám povedl. Ze Starého Jičína vezeme výhru 3:0 a ještě k tomu vzadu s čistým kontem!

Starý Jičín 0:3 FKD

8´ Moravec, 23´ Kuřidém, 81´ Turanský

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabsich (84´ O. Hellebrand) – Rychnovský (60´ Kořenek), Hanauer – Kuřidém (60´ Staniek), Turanský (C) (84´ Cintula), Kalvar – Moravec (78´ P. Kabisch)

Náhradníci: O. Hellebrand, Kořenek, Staniek, Cintula, P. Kabisch

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky