DOROST: Dorostenci na úvod tvrdě narazili!

O tom, že příprava není soutěž, se přesvědčili naši dorostenci.

Dorostenci nedokázali přenést dobré výsledky z přípravy do soutěže a v Polomi dvakrát vysoko prohráli. Důležitý vstup do soutěže se nám tedy nepodařil.

Jako první vběhli na hřiště starší dorostenci, které opět srazil špatný vstup do utkání. Nejprve ve 3. minutě Vjačka střílel místo přihrávky pod sebe a gólman jeho pokus vyrazil. V 7. minutě jsme prohrávali již 2:0. Domácí prvopoločasová kanonáda pokračovala a zastavila se na čísle 5. My jsme všude byli pozdě a polomští dostávali ve hře příliš prostoru. Ve 42. minutě jsme dokázali snížit. Šimon Redzina udělal kličku gólmanovi a pohodlně zavěsil – 5:1. Ještě na konci poločasu neproměnil obrovskou šanci Chvěja, kterého výborně vyslal Kupka. První poločas byl z našeho pohledu hrozný s výsledkem 5:1.

Do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým, který svého soupeře ze začátku tlačil a prezentoval se velmi dobrou kombinací. Odměnou nám byl druhý gól. Dundr oslovil vlevo Vjačku, který si balón nechal spadnout a propálil Válka v polomské svatyni – 5:2. O 4 minuty bylo ještě veseleji. Chvějův centr z pravé strany na přední tyč tečoval Kupka a balón skončil za Válkem – 5:3. Po tomhle gólu naše aktivita opadla, nebo spíš soupeř začal hrát, přidal další 2 branky, 2 branky jsme si vstřelili sami a bylo to již 9:3. Naší 4. branku přidal po narážečce s Galdiou opět Vjačka – 9:4. Gólový účet zápasu uzavřel Foltys.

Velká Polom U19 10:4 FKD U19

5´ a 28´ Folwarczny, 7´ Rychlý, 16´ a 87´ Foltys, 32´ a 68´ Pončík, 72´ Kotík, 72´ Ferenc (vl.), 80´ F. Redzina (vl.) – 42´ Š. Redzina, 58´ a 82´ P. Vjačka, 62´ Kupka

FKD U19: Kudla – F. Redzina, Ferenc (C), Galdia (84´ Gargoš) – D. Chvěja (83´ J. Hasala), Prorok, Biskup (77´ Martiník), P. Vjačka – Dundr – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: F. Hellebrand, Gargoš, Pytlík, Martiník, J. Szczurek, J. Hasala

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci také nedokázali svého soka porazit. Domácí si do pauzy vypracovali tříbrankový náskok. Nás naopak sráželo špatné finální řešení šancí, které jsme si vypracovali. Na začátku druhého poločasu jsme dokázali snížit na rozdíl jednoho gólu a to když se prosadil Šimon Janoš s Tadeášem Martiníkem. Polomští poté potrestali naše hrubé chyby, naší poslední branku vstřelil Martiník z penalty.

Velká Polom U17 8:3 FKD U17

7´ a 72´ Žídek, 11´ Šumný, 32´ Majling, 53´ Diviš, Válek, 62´ Havelka, 80´ Galdia – 48´ Janoš, 51´ a 69´ Martiník

FKD U17: F. Hellebrand (C) – T. Hasala, Janoš, Lišaník, Malý, Martiník, Pytlík, F. Redzina, Š. Redzina, J. Szczurek, R. Vjačka

Náhradníci: Březovský, Ďurian, Thiemel, Havránek

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Další utkání čeká naše hráče již ve středu 16.8. v rámci 3. kola Opavského poháru. Od 17:00 se představíme v Dolním Benešově.

#fkdarkovicky