DOROST: Dorostenci potvrdili roli favorita a jdou dál!

Za velmi deštivého počasí rozehráli dorostenci sezónu 23/24.

Ještě ráno se nevědělo, zda-li se bude hrát. Nicméně musíme říct, že i přes vydatný déšť, bylo hřiště v Bohuslavicích výborně připraveno. Jednalo se o takovou předehru, před blížícím se startem nové sezóny krajského přeboru. Náš tým nastoupil opět v novém rozestavení. Vstup do nové sezóny obstarali rozehrávkou domácí hráči. V 7. minutě byl krásně vyslán do úniku Kupka, který si se svou šancí poradil parádně a obstaral náš první gól nového ročníku – 0:1. Poté se hrála vyrovnaná partie s polostřelami, které nenadělali oběma gólmanům moc vrásek. Za zmínku stojí Chvějův centr z pravé strany, který sebral dvojici našich hráčů výborný výskok stopera domácích. Následně se nenápadná Prorokova střela otřela o pravou tyč Dospíšilovy svatyně. Klid na naše kopačky nám dodal opět Kupka. Toho krásně vyslal Martiník a Kupka se šancí naložil, jak nejlépe uměl – 0:2. Poločas tedy skončil Csaplárovsky 0:2.

Druhý poločas se odehrával obdobně, jako ten první. Nás trápilo zejména zakončení, které jsme řešili příliš zbrkle. V 57. minutě nasadil Vjačka jednomu z obránců jesličky, těsně před gólmanem píchl míč pod sebe, kde byl Biskup a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:3. Poté se v 65. minutě dostal k odraženému míči na hranici vápna Prorok a obdobně jako Biskup propálil vše, co měl před sebou – 0:4. 3 minuty na to, ale domácí snížili. Krásná Moricova střela z dvaceti metrů zapadla úplně přesně do šibenice – 1:4. V 80. minutě Vjačka střílel do tyče, odražený balón dotlačil do sítě Jiří Hasala a stal se nejúspěšnějším děhylovským střelcem v historii – 1:5.

Naši dorostenci zvládli vítězně vstup do nové sezóny a postupují do 3. kola Opavského poháru, kde je čeká lepší z dvojice Háj ve Slezsku – Dolní Benešov. Oficiálním hracím dnem pro 3. kolo je středa 16.8. od 17:00.

Bohuslavice 1:5 FKD

68´ Moric – 7´ a 38´ Kupka, 57´ Biskup, 65´ Prorok, 80´ J. Hasala

FKD: Kudla – F. Redzina, Ferenc (C), Lišaník – D. Chvěja, Prorok, Biskup, P. Vjačka – Dundr – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: F. Hellebrand, Martiník, J. Szczurek, R. Vjačka, T. Hasala, Galdia, J. Hasala

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky