A-TÝM: Áčko prohrálo i do třetice!

A-mužstvo odehrálo v pátek závěrečné utkání letní přípravy.

Na naše hřiště zavítal celek z Dobratic hrající 1.A třídu, skupinu B. Hosté poprvé udeřili v 5. minutě. Na zadní tyči zůstal volný jeden z dobratických a otevřel skóre utkání – 0:1. Dobratice byly fotbalovější a jejich přímočaré útoky nám dělaly problémy. Naopak my jsme kombinovali v obranné řadě a dlouhými nákopy se snažili najít rychlonohého Moravce. To nám vůbec nevycházelo, a proto vyzněl první poločas lépe pro soupeřovy barvy.

Do druhého poločasu nasadil trenér Melecký rovnou 3 nové tváře. Místo vyrovnání naopak hosté odskočili do dvoubrankového vedení. Na utaženou střelu k tyči Chvěja nedosáhl – 0:2. Poté jsme se začali osmělovat také my. Chvíli po gólu na 0:2 se mezi obránci zjevil Kalvar a pohodlně snížil – 1:2. Jednogólový rozdíl ale také nevydržel dlouho. Z hranice půlkruhu se do balónu opřel Hlaváč a svou střelu nasměroval krásně o břevno do šibenice – 1:3. My jsme se dostali zpátky do hry v 80. minutě. Moravec donutil k chybě hostujícího gólmana a bylo sníženo – 2:3. Bohužel nic víc jsme již nestihli a prohráli jsme také 3. utkání letní přípravy, kterou můžeme hodnotit, jako hodně nepovedenou.

FKD 2:3 Dobratice

Kalvar, Moravec

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka (60´ O. Hellebrand), T. Kabisch – Kalvar, Turanský (46´ Kořenek) – Kuřidém (46´ Staniek), Kempný (46´ P. Kabisch), M. Gai (60´ ??) – Moravec

Náhradníci: Staniek, O. Hellebrand, P. Kabisch, ??, Kořenek

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

*?? – možná posila pro příští sezónu, kterou ještě kvůli diskrétnosti nechceme zmiňovat

Shrnutí letní přípravy:

FKD 3:7 Slavia Orlová

(Pa. Adamčik, Moravec, Kempný)

Háj ve Slezsku 9:0 FKD

FKD 2:3 Dobratice

(Kalvar, Moravec)

3 zápasy, 0 výher, 0 remíz, 3 prohry, skóre: 5:19

Nejlepší střelci:

2 – Moravec

1 – Pa. Adamčik, Kempný, Kalvar