DOROST: Dorostenci oplatili Orlové porážku ze zimy!

Své druhé přípravné utkání odehráli v neděli naši dorostenci.

Ti hostili soupeře z Orlové hrající krajskou soutěž. A úkol byl jasný. Oplatit soupeři porážku ze zimy (5:0) a zároveň potvrdit úvodní výhru přípravy nad Hlučínem (1:0). To se nakonec povedlo.

Úvod utkání byl z naší strany pomalejší a soupeř se dostal do vedení. Orlovský útočník uklidil balón na zadní tyč – 0:1. Následně naši šanci neproměnil Šimon Redzina. Poté samostatný únik skvěle vyčapal Olšar. Další útok nám již vyšel. Dundr vyslal do úniku Kupku, který šancí nepohrdnul a přehodil gólmana – 1:1. Tohle bylo z prvního poločasu vše.

Druhé dějství již bylo gólově bohatější. My jsme se dostávali do velmi dobrého zápasového tempa, které už mělo parametry mistrovských utkání. Do vedení jsme se dostali po standartní situaci. Dundrův roh hlavičkoval orlovský stoper do vlastní brány – 2:1. Po našem gólu dokázal soupeř vyrovnat po útoku z pravé strany – 2:2. Gólové hody ve druhém poločase pokračovaly. Dundr pláchl po lajně a jeho střílený centr si srazil do brány opět jeden z orlovských obránců – 3:2. Potom hosté při odkopu trefili Jakuba Szczurka a my jsme se dostali do dvoubrankového vedení – 4:2. Hosté už stihli pouze snížit. Křižný balón dokázal zpracovat hostující křídelník a překonat Hellebranda – 4:3. Další naše šance neproměnili Kupka se Szczurkem, a my jsme se mohli radovat z druhého vítězství letní přípravy.

Za zmínku ještě stojí výkony obou žáků ročníku 2009, jmenovitě Tomáše Hasaly a Robina Vjačky, kteří se ukázali ve velmi dobrém světle.

FKD 4:3 Slavia Orlová

2x vlastní, Kupka, Szczurek

FKD: Kudla – Schulla, Ferenc, F. Redzina – D. Chvěja, Prorok, Biskup, J. Hasala – Dundr – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: Olšar, F. Hellebrand, R. Vjačka, T. Hasala, J. Szczurek, Martiník

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky