DOROST: Úvodní utkání nám vyšlo na výbornou!

Dorostenci zahájili letní přípravu v úterý 18. července.

A již o 2 dny později odehráli první přátelské utkání. Soupeřem nám byla druholigová U17 Hlučína. Největší změnou bylo nové rozestavení, ve kterém jsme nastoupili vůbec poprvé.

Od úvodních sekund jsme dobře drželi balón, tato statistika se ale změnila s přibývajícím časem, kdy tempo hry začali určovat hlučínští. Na první větší šanci si diváci museli počkat do poloviny prvního poločasu. Vjačka našel za obranou Kupku, jehož střela postrádala razanci. Poté mířil z přímého kopu Dundr pouze do zdi. Následně se dostali do šancí také hráči Hlučína. Nejprve dobře pálil hostující útočník, ale Olšar se skvěle proletěl vzduchem. Potom se v největší šanci 1. poločasu ocitl hlučínský útočník. Ten ale před opuštěnou bránou nedokázal zkrotit skákající balón. První poločas tedy skončil bez branek.

Ve druhém poločase nám, po úterním běhacím tréninku, začaly docházet síly. Hráči Hlučína byli častěji na balónu a určovali tempo zápasu. My jsme z ojedinělé akce dokázali udeřit. Balón se po ose Prorok, Kupka a Dundr dostal až na zadní tyč, kde celou akci zavíral Vjačka a skluzem dopravil balón do brány – 1:0. Po gólu jsme se soustředili spíše na bránění a čekali jsme na nějaká okénka v hostující obraně. Do dobrých příležitostí se dostali Szczurek s Kupkou, bohužel neuspěli. Nás mohl ke konci utkání schladit hostující útočník, který se z úhlu řítil sám na Olšara. Náš brankář tento pokus dokázal zneškodnit bravurně. Na konci utkání mohli ještě diváci vidět krásný trojúhelníkový ťukec v podaní Proroka, Chvěji a Dundra.

Úvodní výhru bychom mohli shrnout jako velmi cennou. Také je to motivace pro další práci, neboť porazit druholigový celek, to se nestává často.

FKD 1:0 FC Hlučín U17

P. Vjačka

FKD: Olšar – Schulla, Ferenc (C), F. Redzina – D. Chvěja, Prorok, Biskup, P. Vjačka – Dundr – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: Galdia, Havránek, R. Vjačka, T. Hasala, J. Szczurek, Martiník, Lišaník, J. Hasala, Zomber

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky