A-TÝM: Aktivně hrající Hradec nás trápil do posledních minut!

Nedělní termín utkání našemu A-týmu vůbec nesedl.

Netradičně v neděli se naše áčko utkalo s již jistě sestupujícím Hradcem. Ale na utkání to nebylo vůbec znát. Hradečtí hráli aktivně a často přitápěli naší obraně. Nicméně pojďme pěkně od začátku. Do vedení jsme se dostali již v 5. minutě. Dlouhou křížnou přihrávku si našel Kuřidém a lobem přehodil gólmana – 1:0. Toto brzké vedení nám spíš uškodilo, než pomohlo. Nemohli jsme přidat druhý pojišťující gól a toho málem několikrát využil velmi dobře hrající Hradec. Naštěstí je ve finální fázi zradila koncovka nebo všechny pokusy kryl fantastický Chvěja. Poločas skončil našim těsným vedením 1:0.

I ve 2. poločase jsme pokračovali ve špatném výkonu z první půle. Do dobrých šancí se dostal Kabisch, ale ten nechal vyniknout gólmana Waignera. Poté se hostující brankář vytáhnul ještě jednou, když zneškodnil tvrdý pokus svou pravou nohou. Druhého gólu jsme se dočkali až v 87. minutě. Kalvar pláchl po pravé straně, předložil míč na úroveň penalty Hanauerovi, který vstřelil svůj první gól v sezóně – 2:0. Po druhém gólu jsme si mysleli, že utkání již v klidu dohrajeme. To byl ovšem omyl. Hosté z Hradce dokázali za minutu snížit. Z 20 metrů se do balónu opřel Lichý a nádhernou střelou z první trefil prostor přesně u levé tyče Chvějovy svatyně – 2:1. Ke konci utkání se soupeř dostal ještě ke dvěma šancím, které jsme naštěstí přežili a vyhráli těsně 2:1. Díky tříbodovému zisku a ztrátě Krásného Pole se v sobotu v posledním kole utkáme právě proti Krpoli o konečné 3. místo.

11.6. 2023, 17:00

FKD 2:1 Hradec n. M.

Poločas: 1:0

(5´ Kuřidém, 87´ Hanauer – 88´ Lichý)

ŽK: 32´ Rychnovský

Diváci: 198

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik (83´ O. Hellebrand), Klečka, T. Kabisch – Rychnovský – Kuřidém, (70´ M. Gai), Hanauer, Turanský (C), Kalvar (85´ Duda) – P. Kabisch (70´ Dundr)

Náhradníci: Duda, O. Hellebrand, M. Gai, Moravec, Dundr

Trenér: M. Hrubý

Hradec n. M.: Waigner – Škvára (22´ Hebelka), Wiweger, Tůma, Štencel, Hruška (60´ Válek), Manderla, Machura, Krejsa (C), Lichý

Náhradníci: Hebelka, Schrom, Válek, Kříž

Trenér: M. Weinhold

Rozhodčí: Š. Dytková – T. Klimek, V. Banot

#fkdarkovicky