B-TÝM: Dudův skrytý talent nám vystřelil v posledním zápase bod!

S 12 hráči a bez klasického útočníka odehrálo béčko své poslední utkání.

Otazník na postu útočníka vyřešil trenér Večerek nasazením dvojice Diviš & Duda, což se později ukázalo jako správný tah. Od úvodu zápasu jsme tahali za kratší konec, domácí měli více ze hry a hrozili především z křídelních prostor. První gól utkání padl ve 24. minutě. Chybu v defenzivě potrestal kopem přes hlavu a přes gólmana Olšara Rataj – 1:0. Do konce poločasu ještě brejk nevyřešil dobře Duda. Poté nás několikrát podržel opět skvělý Olšar v brance. Největší šanci jsme si “vypracovali“ pár minut před koncem poločasu. Gólman domácích chytil do ruky tzv. malou domů a následoval nepřímý volný kop z poměrně ostrého úhlu. Dundr přistrčil balón Dudovi a ten trefil vyběhnuvšiho brankáře. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Začátek 2. poločasu nám vyšel na výbornou a 15 minut jsme domácí absolutně k ničemu nepustili. Naší převahy využila z brejku dvojice Dundr & Duda. Dundr posunul balón na pravou stranu na Dudu, který zavřel oči a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Následně z dobré pozice přestřelil Vojtěch Mikula. Na náš gól bolatičtí zareagovali poměrně rychle. Mezi bránícími hráči se prosmýkl Obrusník a střelou do šibenice nad padajícím Olšarem, poslal svůj tým opět do vedení – 2:1. Po rozdílovém gólu jsme určovali tempo zápasu a domácí hrozili z brejků. Srovnat mohl Lukáš Mikula, ale jeho skvělý lob vykopl z brankové čáry bolatický obránce. Na konečných 2:2 upravil skóre velmi dobře hrající kapitán Duda. K němu se dostal balón až na zadní tyč a Milan Duda nikým neatakován srovnal – 2:2. Obránce Duda, který v tomto utkání nastoupil na hrotu útoku a rozhodl o dělbě bodů, odsunul na další zápasy útočníka Hanuse na stopera.

Bodovým ziskem z Bolatic jsme si v konečné tabulce zajistili skvělé 2. místo za vedoucími Kozmicemi. Druhá příčka je vzhledem k absencím a točení hráčů v sestavě, úspěch.

Stejně jako v žácích, tak také v sobotu, odkoučoval své poslední utkání trenér Jan Večerek, který na lavičce B-týmu končí, kvůli pracovním povinnostem. Trenére, děkujeme za vše!!

10.6. 2023, 16:00

Bolatice “B“ 2:2 FKD “B“

Poločas: 1:0

(24´ Rataj, 59´ Obrusník – 54´ a 86´ Duda)

ŽK: 48´ Blažčík, 71´ Bialas, 80´ Langer – 65´ Zlotý

Diváci: 50

Bolatice “B“: P. Duda – Florián (C), Obrusník, Kaspar, Tyleček, V. Duda, Rataj, Z. Duda, P. Langer, Blažčík, Grygar

Náhradníci: O. Langer, Ballarin, Bialas

Trenér: A. Feilhauer

FKD “B“: Olšar – Santer, Strachota, Zlotý, P. Vjačka (24´ L. Mikula) – Schebestik, Dundr, Pe. Adamčik (46´ P. Vjačka), V. Mikula – Diviš, Duda (C)

Náhradník: L. Mikula

Trenér: J. Večerek

Rozhodčí: M. Vrba

#fkdarkovicky