A-TÝM: Stáří známí střelci zařídili výhru nad Palestinou!

Áčko se po bídném výkonu ve Strahovicích představilo doma.

Naše A-mužstvo se v sobotním utkání proti Palestině muselo obejít bez stabilního pravého beka Lukáše Lindovského. Místo něho byli povoláni dorostenci Dundr s Vjačkou.

Od úvodních minut byl náš tým lepším. I přes rozehrávku, která místy drhla, jsme se dostávali do dobrých příležitostí. Na úvodní branku čekali diváci do 10. minuty. Kalvar na pravé straně vymíchal jednoho z obránců, balón se dostal přes Moravce ke Kuřidémovi, který pohodlně otevřel skóre – 1:0. Chvíli na to mohl dodat klid na naše kopačky kapitán Turanský, jeho střelu zblízka dokázal gólman zneškodnit. Kdybychom do poločasu vedli 5:0, nikdo by nemohl říct ani půl slova. Ovšem starosti jsme měli na konci poločasu úplně jiné. Hosté srovnali ze své nejsilnější zbraně, před kterou trenér Melecký varoval. Přetažený rohový kop z levé strany se dostal až na zadní tyč k Josefusovi, který hlavou srovnal – 1:1.

V kabině musel být o poločase pěkný průvan, protože naši hráči si dali s příchodem na čas. Toho využili náhradníci Hanus s Hellebrandem, kteří tak mohli v klidu dohrát tradiční poločasová břevínka. Ve druhém poločase jsme se nemohli dlouho dostat do naší hry. To se povedlo až v 66. minutě. Balón se ve vápně odrazil k Moravcovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a svůj 10. gól náležitě oslavil – 2:1. Poté zahrozili z přímého kopu štěpánkovičtí, ale s touto dobře umístěnou střelou si poradil Chvěja skvěle. Definitivní uklidnění nám dodal kapitán Turanský, který bezpečně proměnil penaltu a zvýšil – 3:1. Po tomto gólu se už utkání dohrávalo v klidném tempu, štěpánkovičtí postupem času rezignovali a my jsme si došli pro další domácí 3 body.

27.5. 2023, 17:00

FKD 3:1 Štěpánkovice

Poločas: 1:1

(10´ Kuřidém, 66´ Moravec, 72´ (p) Turanský)

ŽK: 20´ Kožušník, 31´ Stromský, 73´ Josefus, 75´ J. Tomíček)

Diváci: 92

FKD: F. Chvěja – Klečka (67´ P. Kabisch), Pa. Adamčik, Rychnovský, T. Kabisch – Fojtík, Kuřidém (80´ P. Vjačka), Hanauer, Turanský (C) (80´ Dundr), Kalvar – Moravec (82´ Hanus)

Náhradníci: P. Vjačka, O. Hellebrand, Hanus, M. Gai, Dundr, P. Kabisch

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Štěpánkovice: Lefenda – Kožušník (88´ Peterek), Krzisch (83´ Huber), Katschmarz (46´ Tomíček), Machala, Stromský, Josefus, Hrbáč, J. Tomíček, Heider, Grigarčík

Náhradníci: T. Tomíček, Stuchlík, Huber, Peterek, Lukovics

Trenér: R. Kubiš

Rozhodčí: M. Těžký – Z. Tvrdý, K. Thiemel

Delegát: M. Kontoršikov

#fkdarkovicky