DOROST: FKD VÍTĚZ POHÁRU! Kabischovy zlaté trefy vrátily pohár do Darkoviček!!

Včera v podvečer byl na našem hřišti důvod k obrovské radosti.

Neboť dorostenci dokázali zvítězit ve finále Opavského poháru a vrátit cennou trofej zpět do Darkoviček. Jedním z hlavních klíčů k úspěchu byla krásná atmosféra. I přes zataženou oblohu a mírnou zimu si našly cestu na náš stadion téměř dvě stovky diváků. Hráči připraveni odvést maximální výkon, se začali scházet již něco málo před půl čtvrtou. Atmosféra v kabině byla nervózní, všichni si uvědomovali důležitost utkání a taky to, že budou hrát na domácím stadionu před domácími diváky. Po řádné rozcvičce se hráči odebrali do kabin, kde si řekli několik motivačních vět. Stadion se začínal plnit a hráči netrpělivě vyčkávali na rozhodčí.

Od úvodních minut byli hosté z Heraltic lepším týmem. Dařilo se jim držet balón, všude byli dřív a v osobních soubojích byli důraznější. My jsme naopak opět nechytli začátek a inkasovali hned v 5. minutě. Na Bernatovu střelu k levé tyči Kudla nedosáhl – 0:1. Tento brzký gól nás opařil, zároveň jsme ale věděli, že máme před sebou ještě téměř celý zápas. Heraltickým úvodní gól vlil krev do žil a pokračovali ve své tvrdé a důrazné hře. Nám se naštěstí podařilo rychle vyrovnat. Ve 12. minutě vyslal Dundr mezi obránce Kabische, ten si balón v běhu zpracoval a z pravé strany procedil balón pod padajícím gólmanem – 1:1. I po vyrovnávacím gólu byli hosté lepším týmem. Soupeř spoléhal celý zápas na dlouhé křížné balóny na křídelní hráče. Se stoupajícím časem jsme se postupně vyrovnávali soupeři a do poločasu jsme se dokonce dostali do vedení. Symbióza mezi Dundrem a Kabischem fungovala na výbornou. První jmenovaný našel ve vápně svého kolegu, který si balón hrudí posunul a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Gól do šatny znamenal těsné poločasové vedení.

O pauze si byli všichni hráči vědomi, že zbývá již jenom 45 minut do konce utkání a do možného zisku trofeje. Podle toho taky vypadal 2. poločas.

Ve strachu o výsledek jsme hráli zataženě a nechali soupeře kombinovat. Ve druhém poločase se také kupily fauly zejména na naší straně. Soupeř dostával výhodu zahrávat několik přímých kopů z velmi nadějných pozic. Nejblíže srovnání byl soupeř právě po jednom takovém přímém kopu. Heraltický hráč ovšem trefil břevno, od něho balón spadl na brankovou čáru a poté do rukavic připraveného Kudly. Gólu zabránila branková konstrukce také na druhé straně. Kabisch využil skulinky v soupeřově defenzivě a z úhlu přehodil gólmana, míč se ale odrazil od země do břevna a poté ho jeden z obránců odklidil do bezpečí. Tlak se stupňoval a infarktový stav nastal v 88. minutě. Po nákopu z levé strany, heraltický hráč prodloužil balón za sebe a ten poslal do brány z blízka jeho spoluhráč, gól ale nemohl být uznán kvůli zapovězenému postavení. V 93. minutě mohly propuknout oslavy naplno, rozhodčí ukončil finálové utkání a náš tým získal opět po 4 letech putovní Opavský pohár!

Musíme sportovně uznat, že soupeř byl po dobu zápasu lepším týmem. I když Velké Heraltice hrají o soutěž níž, tak ukázaly, že umí hrát výborné partie i s týmy z vyšších soutěží.

FINÁLE POHÁRU

25.5. 2023, 17:30

FKD 2:1 Velké Heraltice

Poločas: 2:1

(12´ a 44´ P. Kabisch – 5´ Bernat)

ŽK: 48´ Š. Redzina, 56´ Dundr – 76´ Válek, 89´ Sojčák

Diváci: 184

FKD: Kudla – L. Mikula, Schulla, Ferenc, F. Redzina – Š. Redzina (60´ Martiník), P. Vjačka – D. Chvěja (68´ Biskup), Dundr, Kupka (65´ Prorok) – P. Kabisch (C)

Náhradníci: Prorok, Galdia, Chojka, Martiník, J. Hasala, Biskup, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla, M. Duda

Velké Heraltice: Růžička – Linart, Šrek, Ondra, Válek, Bernat, Weiss, Bolík, Štěpán, Ladner (C), Komárek

Náhradníci: Čech, Skladan, Sojčák, Lubeník

Trenér: M. Šmajstrla

Rozhodčí: M. Vrba – A. Sedláček, J. Nevřela

#fkdarkovicky