A-TÝM: Žolík Kuřidém a čtyřbodový Fojtík režírovali sobotní odpoledne!

Tak to byl zápas! První čtyřgólovou výhru od srpna vidělo 101 diváků.

Před sobotním utkáním udělal trenér Marcel Melecký v sestavě několik změn. Beka Martina Gaie nahradil Tomáš Kabisch, místo Adama Kuřidéma nastoupil ve středu hřiště Jakub Hanauer a dilema, koho postavit na hrot útoku, vyřešil hlavní trenér nasazením nejlepšího střelce týmu Lukáše Moravce, který se vrátil po třízápasovém trestu za červenou kartu a který dostal přednost před dvougólovým střelcem minulého zápasu a 2. nejlepším hráčem 21. kola Petrem Kabischem. V utkání chyběli Kempný, Hellebrand, Duda a Hanus.

Start do utkání jsme měli fantastický. Špatnou rozehrávku levého beka soupeře potrestal Fojtík, který zasekávačkou ve vápně vykoupal dva obránce a předložil míč Kalvarovi, který ho trefil krásně k vzdálenější levé tyči – 1:0. I po gólu jsme byli lepším týmem a soupeře jsme pouštěli do šancí spíše sporadicky. Do dobré příležitosti se dostal ve 26. minutě Moravec, který se probil před kozlovickou obranu, ale v záklonu mířil nad. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Gólový festival ve druhém poločase byl odstartován 70. minutou. Kouč Melecký si po zápase mohl líbat ruce, že do hry poslal zrovna odchovance Kuřidéma. Ten se odvděčil v 71. minutě. Roh Fojtíka z pravé strany si našel na zadní tyči Kuřidém a hlavou poslal balón na bližší tyč – 2:0. Hosté ale zanedlouho dokázali snížit a nadělat domácím fanouškům vrásky na čele. V 76. minutě vracel kozlovický křídelník balón do předbrankového prostoru, kde si naběhl Matějka a snížil – 2:1. 5 minut před koncem opět vzlétly do vzduchu letecké linky Kuřidém. Fojtík tentokráte rohovým kopem z levé strany našel opět Kuřidéma, který nám krásnou hlavičkou na vzdálenější tyč vrátil dvoubrankové vedení – 3:1. Na konečných 4:1 uzavřel minutu před koncem fantasticky hrající Fojtík. Ten se dostal před obránce a obstřelem z pravé strany zvýšil – 4:1. Touto výhrou jsme navázali na tříbodový zisk z Kozmic a díky ztrátě Staré Bělé máme na 4. místě pětibodový náskok.

Adam Kuřidém se díky dvěma gólům stal třetím nejlepším střelcem týmu. Adam Fojtík si s hostující obranou dělal, co chtěl plus k tomu přidal jeden gól a rovnou tři asistence a podílel se tak na všech gólech. Tomáš Kalvar vstřelil gól nohou, což se jen tak nevidí a nahání nejlepšího střelce týmu Lukáše Moravce.

13.5. 2023, 16:30

FKD 4:1 Kozlovice

Poločas: 1:0

(2´ Kalvar, 71´ a 85´ Kuřidém, 89´ Fojtík – 76´ Matějka)

ŽK: –

Diváci: 101

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, T. Kabisch – Rychnovský – Fojtík, Hanauer (84´ M. Gai), Turanský (C) (65´ Kuřidém), Kalvar – Moravec (68´ P. Kabisch)

Náhradníci: M. Gai, P. Kabisch, Kuřidém

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Kozlovice: Nezhoda – P. Piskoř (65´ J. Kabát), Palko (70´ Skurka), Krpec (C), Dudek, Jarotek (80´ Janás), Bednář, Matějka, Adamec, Lušovjan, Žáček

Náhradníci: Prudký, J. Vašenda, Skurka, Karban, Janás, J. Kabát

Trenér: J. Vašenda

Rozhodčí: T. Herda – J. Picmaus, P. Smetana

#fkdarkovicky