DOROST: Kudla očaroval Frenštát, mladší důležitou bitvu nezvládli!

Před velmi těžkým trojutkáním cestovali dorostenci pod Radhošť.

Ale nejprve pěkně popořadě. Naše nejstarší mládežnické kategorie se v neděli ráno vydaly na výlet do Frenštátu, kde měly odehrát 21. kolo krajského přeboru. Starší dorostenci se museli obejít bez Kabische a Fuljera, jen poločas mohl odehrát Dundr.

V prvním klání od 10:00 byli frenštáčtí nebezpečnějším a pohyblivějším týmem, který nás přehrával jak ve středu hřiště, tak na krajích. Domácí se dostali do vedení ve 13. minutě. Centr z pravé strany propadl až na zadní tyč, kde byl Bezloja, který se nemýlil – 1:0. I po úvodním gólu byli frenštáčtí lepším týmem, ale nedokázali z toho vytěžit žádný gól. My jsme se soupeři připomněli standartní situací. Na Ferencovu dělovku z přímého kopu se musel domácí brankář pěkně vyšponovat. Po první půli tedy vedli domácí 1:0.

Do druhého dějství jsme nastoupili i se špílmachrem Dundrem. Právě ten byl u vyrovnání v 56. minutě. Dundrova přihrávka našla útočníka Saparu, jeho zasekávačku proklouzali dva obránci a Sapara utaženou střelou k levé tyči vyrovnal – 1:1. Druhý poločas byl ve znamení soubojů. Domácí byli aktivnější a několika nebezpečnými střelami zaměstnali Kudlu, ten ale všechny fantasticky vychytal. Při jeho zákrocích nevěřícně kroutili hlavou také domácí fanoušci, kteří si žádali, aby náš gólman již něco pustil. Ke konci zápasu jsme se dostali do dvou nebezpečných situací. Nejprve v 88. minutě Vjačka z úhlu nepřekonal domácího brankáře a poté v 91. minutě Saparova přízemní střela minula vzdálenější pravou tyč. Body se tedy dělily a pro náš celek je to zlatý bodík ze soupeřova hřiště.

7.5. 2023, 10:00

Frenštát p. R. U19 1:1 FKD U19

Poločas: 1:0

(13´ O. Bezloja – 56´ Sapara)

ŽK: 65´ Prorok

Diváci: 48

Frenštát p. R. U19: Š. Gasman – Rozsíval, Tabach, T. Gasman, Tyrlík, M. Bezloja (C), O. Bezloja, Jeřábek (69´ Ja. Hradečný), Kubalec, Baletka, Vyvial

Náhradníci: Ja. Hradečný, Bialek, Jo. Hradečný, Šmondrk, Laník

Trenér: R. Dohanič

FKD U19: Kudla – L. Mikula, Schulla, Ferenc (C), Prorok (75´ Chojka) – F. Redzina, P. Vjačka – Š. Redzina, Sapara, D. Chvěja – Kupka (46´ Dundr)

Náhradníci: J. Hasala, Dundr, Galdia, Biskup, Chojka, Lišaník, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Mladší dorostenci doplněni o 4 žáky začali své utkání klasicky ve 12:15. Na první gól se nečekalo dlouho. Ve 3. minutě jeden z domácích záložníků zavezl balón k lajně, vrátil ho pod sebe a Gola, i přes teč Olšara, otevřel skóre – 1:0. Po dvaceti minutách to bylo o 2 branky. Ve 23 minutě potrestal chybu naší obrany Hradečný – 2:0. Na konečných 3:0 uzavřel gólový účet po změně stran Šmondrk, který překonal vyběhnutého Olšara. U17 svůj zápas bohužel nezvládla a její soupeř ji odskočil na rozdíl 4 bodů.

7.5. 2023, 12:15

Frenštát p. R. U17 3:0 FKD U17

Poločas: 2:0

(3´ Gola, 23´ Ja. Hradečný, 45´ Šmondrk)

ŽK: 43´ Jo. Hradečný – 43´ Prorok

Diváci: 34

Frenštát p. R. U17: Fryč – Gola, J. Bialek (C), Jo. Hradečný, Myslikovjan, Ja. Hradečný, Martiňák, Fiurášek, Špaček, Kopnický, Ulrich

Náhradníci: Kopel, Čupa, Hadvižďák, Šrubař, Šuhajda, Šmondrk, M. Bialek

Trenér: J. Mihál

FKD U17: Olšar – Prorok (C), Š. Redzina, Schulla, Galdia – Lišaník – Malý, F. Redzina, Biskup, D. Chvěja – Kupka

Náhradníci: D. Šidla, J. Szczurek, Ďurian, Havránek

Trenér: M. Duda

Rozhodčí: J. Kyselý

Dorostenci mají tento víkend volno, nicméně poté je čeká velmi těžký los. Nejprve jedou do Rýmařova, poté přivítají Kobeřice a následně do Krnova. Ve zbývajících dvou kolech pak máme doma nevyzpytatelnou Velkou Polom a sezónu zakončíme v Kravařích. Samozřejmě nesmíme zapomenout na finále poháru!! To se odehraje v týdnu po utkání s Rýmařovem. Finále Opavského poháru je naplánováno na středu 24. května, ovšem utkání bude pravděpodobně na žádost soupeře přeloženo na čtvrtek 25. května. Připomínáme, že hrát se bude na našem hřišti od 17:00.

#fkdarkovicky