A-TÝM: Žolík Kabisch nás vrátil na vítěznou vlnu!

Po dvou porážkách v řadě bez vstřelené branky jsme vyrazili do sousedních Kozmic.

V Kozmicích nám chyběl Hanauer s Hanusem a útočníci Kempný s Moravcem. Šanci tak dostal od úvodních minut, věkem stále ještě dorostenec, Petr Kabisch, což se později ukázalo jako správný tah. Na opačné straně naopak nechyběl nejlepší střelec domácích Daniel Mlýnek se 16 brankami.

Do první vážnější šance jsme se dostali ve 24. minutě. Fojtík našel na protější straně hřiště Kuřidéma, ten si balón zpracoval a přízemní střelou trefil bránícího hráče. Po další akci z 26. minutě jsme již mohli zvedat ruce k nebi. Turanského rohový kop z pravé strany si našel kdo jiný, než Kalvar a hlavou otevřel gólový účet zápasu – 0:1. Poté mohl zvýšit stoper Adamčik, ten bohužel nedokázal usměrnit hlavou centr Turaského. Ve 33. minutě musel pro zranění odstoupit Martin Gai, kterého nahradil Tomáš Kabisch. Před poločasem se o slovo přihlásily také Kozmice, jejich šanci ale zlikvidoval Chvěja. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro nás.

Start druhého poločasu jsme měli úžasný a přetavili jsme jej ve druhou branku. Přetažený centr z levé strany nevypustil Kuřidém, přes bránícího hráče dokázal vrátit balón do nebezpečného prostoru, kde byl Kabisch a zblízka uklidil míč do kozmické svatyně – 0:2. Domácí se dostali zpět do hry v 56. minutě. Po sporném faulu proměnil pokutový kop Hartmann – 1:2. Klid na naše kopačky nám dodal opět Kabisch. Ten se v 60. minutě dostal mezi obránce a bodlem poslal balón přesně k tyči – 1:3. Pro Petra Kabische to byly premiérové dva góly v soutěžním utkání za A-mužstvo. V 84. minutě naskočil ke svému čtvrtému mistrovskému utkání za A-tým dorostenec Matyáš Dundr, v 90. minutě se dostalo také na Patrika Vjačku, který zapsal svůj premiérový start. Právě Vjačka si mohl připsat rovnou asistenci, ovšem obalovačka s chutí hrajícího Fojtíka skončila na tyči. Důležité derby v Kozmicích jsme zvládli a po dvou prohrách jsme dokázali zvítězit a vstřelit rovnou 3 branky.

7.5. 2023, 16:30

Kozmice 1:3 FKD

Poločas: 0:1

(56´ (p) Hartmann – 26´ Kalvar, 46´ a 60´ P. Kabisch)

ŽK: 34´ Mokrý, 36´ Remeš, 59´ Kalous, 78´ Lesniak – 40´ T. Kabisch, 48´ Klečka, 57´ Kuřidém, 59´ Fojtík

Diváci: 131

Kozmice: Sajdok – Lesniak, Vitásek (52´ Kania), Mokrý (84´ J. Mlýnek), Hartmann, D. Mlýnek, Remeš (C), Kalous, Babušík, Paluv, Felgenträger (84´ Herák)

Náhradníci: Holeček, Herák, Hruška, J. Mlýnek, Kania, Černý

Trenér: P. Kozelek

FKD: F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčik, Klečka, M. Gai (33´ T. Kabisch) – Rychnovský – Kuřidém, Fojtík, Turanský (C) (90´ P. Vjačka), Kalvar – P. Kabisch (84´ Dundr)

Náhradníci: Duda, O. Hellebrand, Dundr, P. Vjačka, T. Kabisch

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

Rozhodčí: K. Thiemel – M. Galvas, R. Horáková

#fkdarkovicky