DOROST: Staří za tři, mladí schytali nepopulárního bůra!

V nedělních dorosteneckých kláních zvítězili favorité.

Nedělní dopoledne patřilo v našem areálu dorosteneckým premiérám. Nejprve vyrazila v 10:00 na hřiště naše U19 doplněna o poměrně dost hráčů z U17. Začátek zápasu jsme neměli špatný a dařilo se nám dostávat do soupeřovy obrany. Na první vážnější šanci si museli diváci počkat do 12. minuty, ale Vjačkův gól nemohl být uznán kvůli faulu jeho spoluhráče. Poté netrefil ani Kabisch a na hostujícího strážce svatyně nevyzrál ani po chvíli Kupka, jemuž nevyšel hokejový blafák a míč skončil v zámezí. Následně zahrozili velmi nebezpečně hráči Polanky, nás ale podržel výborně Kudla, hosté se ovšem dostali ke dvěma dorážkám. Tu první vykryl trojitý blok našich hráčů a tu druhou odklízel z bankové čáry Prorok. Do další šance se dostal velmi aktivní Valík, ale toho opět z velké blízky vychytal Kudla. Poslední slova jsme ovšem měli my. Nejprve po centru Dundra, nedokázal míč dopravit hlavou do brány Kupka. Potom se dostal k několika hlavičkám vysoký Fuljer, bohužel ani jeden z jeho pokusů se neujal. Do kabin se šlo za nerozhodnutého stavu 0:0.

Ve druhé části nám pomohl rychlý gól. Ve 49. minutě Dundrovým centrem z dvaceti metrů proběhli dva hráči a balón se k překvapení všech od země dostal za brankáře Kreibicha – 1:0. Po chybě v záložní řadě, útoku z pravé strany a střele na vzdálenější tyč bylo srovnáno – 1:1. V 68. minutě se probudil Kabisch a my si vzali své vedení zpět. Právě náš útočník vzal bekovi soupeře balón a střelou mezi nohy Kreibicha nás poslal do vedení – 2:1. O minutu později bylo ještě veseleji. Nedomluvy obranné řady využil opět Kabisch, ten si píchl balón kolem gólmana a vstřelil svůj druhý gól v utkání – 3:1. Od 79. minutě byl gólový rozdíl ještě výraznější. Dundrův točený roh do brány posunul za brankovou čáru Fuljer – 4:1. To, že se ve druhém poločase roztrhl pytel s góly, potvrzuje i 85. a 86. minuta. Nejdříve střílel Kabisch z levé strany a zkompletoval hattrick – 5:1. Na konečných 6:1 dokonal zmar hostů Dundr a jak jinak než z přímého kopu, na ten neměl gólman nárok, i když stál uprostřed branky – 6:1.

26.3. 2023 10:00

FKD U19 6:1 Polanka n. O. U19

Poločas: 0:0

(49´ a 86´ Dundr, 68´, 69´ a 85´ P. Kabisch, 79´ Fuljer – 59´ Kukko)

ŽK: 35´ Dundr, 73´ F. Redzina – 82´ Geleta

Diváci: 20

FKD: Kudla – Prorok (79´ Chojka), Schulla, Ferenc, Gargoš (46´ F. Redzina) – Dundr, P. Vjačka (85´ Lišaník) – Š. Redzina (79´ J. Hasala), Fuljer (85´ Martiník), Kupka (46´ D. Chvěja) – P. Kabisch (C)

Náhradníci: Chojka, F. Redzina, J. Hasala, D. Chvěja, Lišaník, Martiník, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Polanka n. O.: Kreibich – Šindelka, Filip (55´ Kovář), Krejčí, Geleta (C), Rácz, Kučera, Kukko, Valík (76´ Belas), Kroupa, Novotný

Náhradníci: Kovář, Belas, Meca, Kajfosz, Toráč

Trenér: T. Kučera

Ve 12:15 vběhli na trávník mladší dorostenci a v samotném utkání se ukázalo, kdo byl papírový favorit. Hosté se dostali do vedení z penalty. Druhou soupeřovu penaltu ovšem Olšar chytil. Do poločasu ale vedla Polanka o 2 góly.

Ve druhém poločase se naši mladší dorostenci statečně drželi a rozhodnout musela až závěrečná desetiminutovka. Třetí a pátý gól padl do opuštěné klece. Při čtvrtém zásahu jel hostující útočník osamocen na Olšara.

26.3. 2023 12:15

FKD U17 0:5 Polanka n. O. U17

Poločas: 0:2

(10´ (p) Adamčík, 18´ Toráč, 71´ Kajfosz, 74´ Toráč, 76´ Salzman)

ŽK: 24´ Prorok30´ Szczurek – 22´ Adamčík

Diváci: 20

FKD: Olšar – Prorok (C), F. Redzina, Schulla, Gargoš – Lišaník – Biskup, Š. Redzina, Martiník, D. Chvěja – Kupka

Náhradníci: J. Szczurek, Malý, Smolka

Trenéři: R. Havránek, M. Duda

Polanka n. O.: Stehlík – Kubajura, Čačo, Kajfosz, Zelinka, Toráč, Sněhota, Palička, Adamčík, Mikunda, Zapletal

Náhradníci: Filip, Krejčí, Salzman, Kučera, Valík, Meca

Trenér: T. Kučera

Rozhodčí: V. Kubáček

#fkdarkovicky