DOROST: Dorostenci roznesli Klimkovice a živí naději na 2. místo!

Po slabším prvním poločase se ve druhé půli rozjel gólostroj.

TABULKA PO 6. KOLE
# KLUB Z V VP R PP P SKÓRE B
1. Brušperk 4 4 0 0 0 0 23:6 12
2. DARKOVIČKY 6 4 0 0 0 2 24:11 12
3. Kozlovice 5 3 1 0 0 1 37:16 11
4. Klimkovice 5 2 0 0 1 1 12:22 7
5. Příbor 5 1 1 0 0 2 16:25 5
6. Fryčovice 5 1 0 0 1 3 19:34 4
7. Staříč 4 0 0 0 0 4 5:23 0

Letošní poslední zastávka dorostenců v Brušperku stála za to a na zpáteční cestu si hráči do batůžku sbalili i důležité 3 body. V předešlém utkání od 11:00 vedoucí Kozlovice zaváhaly a Fryčovice porazili v divoké přestřelce až 7:6 po penaltách. Tudíž Kozlovice zapsaly “pouze“ 2 body a v případě naší výhry za 3 body nad Klimkovicemi, by museli v posledním kole bodovat proti, zatím bezchybnému domácímu, Brušperku. Teď se ale od statistik pojďme přesunout k samotnému utkání.

Začátek zápasu, jako již tradičně, vyšel lépe soupeři z Klimkovic. Klimkovičtí se dostávali příliš často na dostřel naší svatyně, kterou ale výborně střežil Kudla se stopery Schullou a Ferencem. Klimkovické šance jsme přežili a proto jsme mohli udeřit. Mozek mužstva Dundr vyslal po pravé straně křídelníka Kupku, který v samostatném úniku překonal gólmana na přední tyči – 1:0. Po úvodním gólu opět ožívaly Klimkovice a utkání se začínalo přiostřovat. Zatím tvrdší zákroky se střídaly na obou stranách. Poté v sobě našel nové zrození Roberta Carlose Matěj Gargoš, jeho sólo z pozice levého beka zastavil tvrdý faul a nepříjemný dopad, po kterém musel náš hráč střídat. Dorost mohl několikrát uklidnit kanonýr Kabisch, ale jeho muška ne a ne najít zařízení orámované třemi tyčemi. Od poloviny prvního poločasu osvěžoval hru velmi aktivní Šimon Redzina. Právě po faulu na něj jsme dostali možnost dobré standartní situace. Té se ujal Dundr, ale míč letící do oblasti, kterou střežili 4 naši hráči, dokázali klimkovičtí z rizikové zóny odpravit. Šancemi nabitý první poločas skončil chudým skóre 1:0.

Vstup do druhého poločasu byl skvělý a po dvou minutách jsme vedli o 2 góly. Kabischův rychlý aut mezi obránce našel Vjačku, jeho střílený centr zavíral na zadní tyči Dundr a Denis Chvěja vybíral roh, ve kterém budeme slavit – 2:0. Chvíli na to se přeci jen prosadil Petr Kabisch. Vjačka si s Dundrem vyměnili balón na středu hřiště, druhý jmenovaný vyslal do úniku po levé straně právě Kabische, který z úhlu procedil míč za gólmana – 3:0. Na 4:0 zvýšil opět Kabisch. S chutí hrající Dundr připravil balón Kabischovi a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě a “kulatý nesmysl“ poslal nechytatelně pod břevno – 4:0. Toto klimkovičtí neustáli a začali zbytečně ostře dohrávat souboje. Kabische po střele sestřelil hostující stoper, to rozhodčí pustil. Následně se další faul z kategorie „ostrých“ opakoval i na druhé straně, rozhodčí zákrok opět pustil a již nyní bylo jasné, že hlavní arbitr utkání nezvládl. Ale abychom nebyli pouze kritičtí. Druhý poločas se nesl v duchu pěkné kombinace našich hráčů, kterou po zápase pochválil i trenér Dundr. Právě po jednom z těchto oblehání padl 5. gól. Míč se po kombinaci obranné řady dostal k Vjačkovi, který pěknou přihrávkou vyslal do úniku Kupku, na jehož střelu placírkou k pravé tyči neměl gólman nárok – 5:0. Klimkovičtí opět dohrávali souboje a neviditelnými zákroky škádlili naše hráče. To se nelíbilo Gargošovi, Prorokovi a Filipu Redzinovi, kteří dali soupeři co proto. V polovině druhého dějství došlo ke změně ve stoperské dvojici. Důrazného Schullu nahradil Lišaník, který si i přes svůj výškový a silový deficit, dokázal skvěle poradit s klimkovickými útočníky. Konečnou podobu výsledku dal Šimon Redzina. Navrátivši Schulla, který zaujmul místo hrotového útočníka, vybídl k šilheřovické spolupráci jednoho z dvojčat Redzinových. Šimon si s nabídnutou přihrávkou poradil a míč poslal nad gólmanem do brány – 6:0.

O našem umístění v turnaji se rozhodne příští víkend, kdy máme volno. Pokud suverénní Brušperk porazí Kozlovice za 3 body, 2. místo je naše. Pokud se tak nestane, hůře než 3. letos neskončíme.

Sestava:

Kudla – Prorok (50´ Gargoš), Schulla (65´ Lišaník), Ferenc, Gargoš (18´ J. Szczurek, 50´ D. Chvěja) – Lišaník (27´ F. Redzina) – Kupka (21´ Š. Redzina), Dundr (74´ Prorok), P. Vjačka, D. Chvěja (33´ Kupka) – P. Kabisch (74´ Schulla)

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

 

Výsledky 6. kola:

Příbor 1:5 Brušperk

Kozlovice 7:6pp Fryčovice

FKD 6:0 Klimkovice

 

Program 7. kola:

11.3. 2023 Fryčovice – Klimkovice, 9:00, UT Brušperk

11.3. 2023 Brušperk – Kozlovice, 11:00, UT Brušperk

11.3. 2023 Staříč – Příbor, 13:00, UT Brušperk

Příští víkend má náš tým VOLNO.

 

Další utkání v rámci zimní přípravy odehrají naši v neděli 12.3. od 10:00 na stadionu v Ludgeřovicích. Soupeřem nám bude místní celek.

 

#fkdarkovicky