DOROST: Dorostenci splnili povinnost a vezou 3 body!

Dorostenci se ve 3. kole Brušperk Cupu postavili poslední Staříči.

Ještě před začátkem utkání museli naši trenéři řešit jednu nepříjemnost. Staříčských hráčů přijelo pouze 8, proto jsme museli sáhnout do vlastních řad a soupeři 3 hráče půjčit, aby se zápas vůbec odehrál.

Před výkopem jsme si mysleli, že se nemůže nic stát a že Staříč porazíme rozdílem třídy. Nicméně začátek utkání byl krutý střed s realitou. Staříčtí hráli organizovaně a také několikrát zahrozili. Do jejich největší šance se dostal pravý záložník, ten dokázal objet našeho gólmana Olšara, ale mířil těsně vedle levé tyče. Naše šance opět končily špatnou finální přihrávkou. Navíc po 20 minutách musel odstoupit pro zranění pilíř záložní řady Dundr. V 1. poločase jsme pouze dvakrát trefili zařízení a to po střelách Kupky a Vjačky. Ostatní střely mířily vysoko nad. Poločasový výsledek 0:0 byl obrovským překvapením.

Do 2. poločasu vběhla agresivnější sestava, utkání se odehrávalo pouze na jednu bránu. Odkopy staříčských se vracely jako boomerangy, ale my ne a ne vstřelit tu jednu uklidňující branku. Se stoupajícím časem, stoupala také nervozita a napětí našich hráčů. Vysvobození přišlo v 66. minutě. Kupka posunul míč na hranici velkého vápna Vjačkovi, ten se s míčem nemazal a tvrdou přízemní ránou ho poslal na bližší tyč – 1:0. Po tomto velmi důležitém gólu z hráčů opadala nervozita a dorostenci si věřili, že můžou ještě nějaký gól přidat. Ovšem růžky začali vystrkovat také hráči Staříče, ale obrana s gólmanem Olšarem tyto situace řešila velmi dobře. Poté si Mikula z dalekonosné střely orazítkoval břevno. Pojistka v podobě druhého gólu přišla 6 minut před koncem. Balón se odrazil za velké vápno k Ferencovi, ten si míč zpracoval a střelou à la Roberto Carlos poslal míč nártem nechytatelně do levé šibenice – 2:0. Zbytek utkání se dohrával v klidu s míčem na našich kopačkách.

Sestava:

Olšar – J. Hasala (31´ Prorok), Mikula, Lišaník, Gargoš – Ferenc, P. Vjačka – D. Chvěja (59´ J. Hasala), Dundr (20´ Martiník), Galdia (C) (68´ D. Chvěja) – Kupka

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

 

Výsledky 3. kola:

Klimkovice 2:3 pp Příbor

FKD 2:0 Staříč

Fryčovice 3:8 Brušperk

 

Program 4. kola:

18.2. 2022 Staříč – Fryčovice, 9:00, UT Brušperk

18.2. 2022 Příbor – FKD, 11:00, UT Brušperk

18.2. 2022 Kozlovice – Klimkovice, 13:00, UT Brušperk

 

Další utkání sehrají naši hráči příští sobotu 18.2. od 11:00 na umělé trávě v Brušperku. Soupeřem nám bude celek z Příboru.

 

#fkdarkovicky