A-TÝM: Vyhrocené utkání vítěze nenašlo!

Poslední zápas sobotních utkání nabídl zajímavou podívanou.

Bývalý trenér proti svým svěřencům, to byl souboj o první místo. Náš tým musel do utkání nastoupit s vynucenými změnami v sestavě, kdy se na levém bekovi objevil špílmachr Turanský.

Domácí od prvních minut potvrzovali svou kvalitu, ale byli jsme to my, kdo zahrozili jako první. Po skvělé práci Moravce dostal míč před prázdnou svatyni Fojtík, ale ve vyložené šanci selhal a míč napálil jen do tyče. Po chvílí už ale Fojtík mohl zvedat ruce k nebi. Po individuální akci překonal exligového gólmana Bučka z 20 metrů povedenou střelou do levé šibenice – 0:1. Domácí to ale nepoložilo, vytvořili si několik slibných šancí, které kryla naše obrana v čele s Adamčíkem či pozorným Chvějou v brance. Bohužel po jedné z chyb se domácí přeci jen prosadili a srovnali – 1:1. Toto skóre vydrželo až do poločasu.

Po poločase hra vypadala obdobně, domácí byli lepší na míči, my zase nebezpečnější v okolí brány. To potvrdil Moravec. Po vyhraném souboji u lajny a úprku do šestnáctky soupeře, se řídil jednoduchým pravidlem, když nevíš, co s míčem, tak vystřel a propálil gólmana Bučka jako hadrového panáčka – 1:2. Zápas v ten moment nabíral na obrátkách, domácí značně motivováni a frustrováni přitvrdili ve hře. Utkání začalo gradovat ve chvíli, kdy Duda vstřelil regulérní gól na 1:3, jenže asistent rozhodčího zvedl praporek pro ofsajd. V ten moment na hřišti všichni jen nevěřícně kroutili hlavou a chtěli se složit rozhodčímu na slepeckou hůl. Bohužel to byl moment, který odstartoval “černou“ desetiminutovku. Domácí z následné protiakce ze zhruba čtyřmetrového ofsajdu srovnali na 2:2. To ale bylo všechno z toho fotbalového, co se na hřišti událo. V následné pětiminutovce to spíš bylo o tom, kdo dál odkopne balón. V jednom souboji na půli hřiště šel Lindovský do kontaktu s hráčem domácích, souboj byl při hře na zemi přerušen rozhodčím, ale v následném řecko-římském zápase s Lidovského kotníkem byl orlovský hráč jasným vítězem. To samozřejmě strhlo melu a trvalo asi 2 minuty, než se situace na hřišti uklidnila. Byla to taková předzvěst toho, co bude následovat. Po čistém souboji u lajny a frustraci jednoho z domácích hráčů, který podával Lindovskému balón kopnutím přímo do obličeje, za což by se nemusel stydět ani quarterback na SuperBowlu, bylo utkání předčasně ukončeno.

Domů si nakonec vezeme cenný bod, i když jsme byli okradeni o další dva.

Sestava:

F. Chvěja – Lindovský, Pa. Adamčík, O. Hellebrand, Turanský – Kuřidém (55´ Duda), Hanauer, Rychnovský, Fojtík, Kempný (41´ Trnčík) – Moravec (55´ Hanus)

Trenér: M. Melecký

pozn.: hráno 2×40 minut

 

Výsledky 4. kola:

Dětmarovice 4:1 Rychvald

Petřvald n. M. 6:2 Viktoria Hažlach

Slavia Orlová 2:2 FKD

 

Program 5. kola:

18.2. 2023 Slavia Orlová – Viktoria Hažlach, 9:00, UT Orlová

18.2. 2023 Rychvald – Petřvald n. M., 11:00, UT Orlová

18.2. 2023 Baník Orlová – Dětmarovice, 13:00, UT Orlová

 

Náš A-tým má příští víkend VOLNO!

 

#fkdarkovicky