DOROST: Dorostenci vstoupili do turnaje výtečně!

Bez největších opor se museli v 1. kole Brušperk Cupu obejít dorostenci. 

Chyběl nejlepší střelec týmu Petr Kabisch a tvořivý záložník Matyáš Dundr, kteří odcestovali na utkání s A-mužstvem.

Proti o soutěž slabšímu týmu jsme měli od úvodních vteřin jasně navrch. Soupeře jsme nepouštěli z vlastní poloviny a aktivní presink fryčovickým příliš nevoněl. Ovšem první gól zápasu vstřelili Fryčovice. Po chybě v záložní řadě, fryčovický útočník poslal míč pod gólmanem Olšarem – 0:1. Po gólu jsme byli opět lepším týmem, ale ne a ne vyrovnat. Vysvobození přišlo ve 25. minutě. Jakub Galdia po kličce obránci poslal míč po zemi na vzdálenější tyč – 1:1 a stanovil poločasové skóre.

Do druhé 40 minutovky vstoupili naši hráči se třemi změnami. Skvěle hrající hráče nahradili jiní hráči, kteří, jak se později ukázalo, odehráli také výborné utkání. Do vedení nás poslal z penalty Ferenc po faulu na Fuljera – 2:1. Kdybych zde měl rozepisovat všechny góly, byli bychom tady do dalších prezidentských voleb. Tak aspoň v krátkosti. Jakub Galdia zkompletoval hattrick a to i díky přihrávce Kupky před prázdnou branku při jednom z gólu. Štěpán Kupka byl poté v akci ještě jednou. Pěknou přihrávkou pod sebe našel za zadní tyči Fuljera, který se zblízka nemohl mýlit. Poté Fuljer přesprintoval bezmocné obránce a s přehledem zasadil Fryčovicím další ránu. Zbývající tři trefy se budou ucházet o prvenství v kategorii Puskás Award (nejhezčí gól roku). Dvě rány Martiníka a jedna Fuljera z hranice půlkruhu vymetly všechny pavučinky východní branky v brušperském fotbalovém areálu. A my už teď víme, že s touto brankou nebudou mít brušperské uklízečky žádné starosti.

Smutným hrdinou týmu se stal Patrik Vjačka, který i přes pomoc spoluhráčů nedokázal využít žádnou ze svých velkých šancí a přidat tolik kýžený gól.

Dnes dorostenci předvedli diametrálně odlišný výkon než v generálce proti Brušperku. Na hřišti nebyl hráč, který by neodehrál výborné utkání.

Sestava

1. poločas:

Olšar – J. Hasala, Mikula, Lišaník, Gargoš – Ferenc, P. Vjačka – D. Chvěja, Fuljer, Galdia – Kupka

2. poločas:

Kudla – Biskup, Mikula, Lišaník (60´ D. Chvěja), Gargoš (60´ J. Hasala) – Martiník, Ferenc – P. Vjačka, Fuljer, Galdia – Kupka

Zbylé výsledky 1. kola:

Kozlovice 12:0 Staříč

Klimkovice 2:7 Brušperk

FKD 9:2 Fryčovice

Příbor měl tento víkend VOLNO.

Další utkání sehrají naši hráči příští sobotu 4.2. od 9:00 na umělé trávě v Brušperku. Soupeřem nám bude domácí tým Brušperk.

 

#fkdarkovicky