Žáci o víkendu za 4 body

Naše družstva žáků přivítala  na svém hřišti soupeře z Ostravy – Jih. Ze dvou utkání jsme si odnesli 4 body, po remíze starších žáků a výhře mladších.

Starší žáci

Utkání starších žáků by se dalo nazvat festivalem spálených a promarněných šancí! V prvním poločase si naši kluci vytvořili minimálně 5 vyložených šancí ke skórování a ani jedna neskočila brankou. Příčinou bylo soupeřovo štěstí a hlavně naše neschopnost vstřelit branku. Ve druhém poločase bylo ale ještě hůře, kdy jeden ze soupeřových hráčů prošel přes 4 naše kluky a nekompromisně poslal míč na vzdálenější tyč. 0:1. Naši kluci sice celý zápas soupeře tlačili, ale jak se říká, kdyby jsme hráli 14 dní tak ten gól stejně nedáme. Dokonce jsme kopali penaltu, bohužel zůstala neproměněna. Když už se zdálo, že zápas prohrajeme, byl faulován náš hráč zhruba na úrovni velkého vápna. K míči se postavil Petr Kabisch a poslal jej neomylně do levého horního rohu. FKD – Ostrava Jih 1:1.

Mladší žáci

Mladší žáci měli své utkání značně zkomplikované, hned 4 z nich totiž odehráli celé utkání za starší žáky. Ačkoliv tento hendikep nebyl zprvu znát projevil se až v závěru utkání. Do 50 minuty jsme totiž měli utkání plně ve své režiji a drželi jsme si komfortní náskok 5:0 po brankách Robina Havránka (2x) ,Schauera Petra,Halfara Ondřeje a Koziela Ondřeje. Když už se zdálo že máme utkání vyhráno, soupeř vstřelil dva slepené góly v rozmezí jedné minuty a drama bylo na světě. Naštěstí jsme dokázali ještě odpovědět zásluhou rohového kopu a zakončení  Robina Havránka jsme znovu odskočili na 4 brankový rozdíl. V závěru ještě soupeř snížil na konečných 6:3