Benešov otočil ve druhé části

Po prvním poločase vedly Darkovičky o jednu branku. Benešovu se podařilo ve druhé půli třemi góly zápas otočit ve svůj prospěch.

Dolní Benešov přivítal na svém trávníku mužstvo z Darkoviček. První půlhodina zápasu se odehrávala partie ve středu hřiště, bez výraznějších šancí. Zahrozil pouze dvakrát benešovský Husovský, ale ani z jednoho mráčku nezapršelo. Po půlhodině hry nastala plodná pětiminutovka hostujícího týmu. Střelou z 25 metrů málem zaskočil domácího brankáře Vaňuru Helštýn, ten jeho pokus vyrazil na rohový kop. Z něho orazítkoval břevno Hruška. Ve 35. minutě už zvedali hráči Darkoviček ruky nad hlavu, když se míč dostal ke Gaiovi, jenž prošel do domácího vápna a propálil brankáře – 0:1. Do konce poločasu se už nic nestalo.

Druhá půle nabídla ze začátku stejný obraz hry jako ta první půle. Na začátku druhé půle hlavičkoval Lorenz po rohu Stříbného těsně nad. Zápas pak mohl rozhodnout hostující Duda, ale při samostatném nájezdu si ukopl míč. V poslední čtvrthodině se Benešovu podařilo skóre otočit. Nejdříve centr Stříbného elegantně sklepl patičkou do branky Mlýnek – 1:1. Po rozehrávce hostů využil zaváhání stopera Hanuse Mlýnek, který byl faulován na hranici šestnáctky, a rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil Stříbný – 2:1. Pojistku pak dal Benešovu v samém závěru po Stříbného přímém kopu Lorenz – 3:1.

Ohlasy k zápasu

 

FC Dolní Benešov B

Richard Husovský (hrající trenér): První poločas byl takový o ničem. Hrálo se uprostřed hřiště bez šancí. Oni se ujali vedení. Nám se naštěstí ve druhém poločase podařilo střídání, hru jsme rozhýbali a podařilo se nám otočit výsledek na 3:1.

FK Darkovičky B

Milan Duda (útočník): První půlhodina to bylo kopaná uprostřed hřiště. Pak jsme se zlepšili a dokázali jsme dát gól.Ve druhém poločase jsem měl já největší šanci, ale bohužel jsem se ukopl a dal to vedle. Kdybychom ten druhý gól dali,asi by to domácí položilo. Pak přišla hrůzostrašná minuta, ve které jsme dostali dva góly a pak jak jsme hru vytáhli, tak nám Benešov přidal gól třetí.


MSA Dolní Benešov „B“ – FK Darkovičky „B“

3:1