DOROST: Důležitá bitva zvládnuta na výbornou! Od trofeje nás dělí bod!

Sobotní utkání dorostenců bylo jasnou záležitostí.

Utkání proti Kozlovicím mělo být dobrým testem toho, jak na tom ve skutečnosti jsme. Soupeř sice hraje o soutěž níž, ale ve svých řadách má několik kluků, kteří již nastupují za A-tým. Ti ale na toto utkání nedorazili.

Trenérský tým se pro změnu mohl spolehnout na naše ,,áčkaře“, kteří již byli pro tento zápas k dispozici, ale začínali pouze na lavičce. K tomuto utkání jsme cestovali také asi v nejsilnější sestavě, kterou máme momentálně k dispozici.

Úvod zápasu nebyl z naší strany špatný, soupeře jsme přehrávali díky výborné práci našich středních záložníků. Do prvních šancí se dostal Redzina, který ale nepropálil hradbu těl před sebou, dále mířil vedle Ferenc a Chvějův pokus brankáře soupeře nenachytal. Kozlovičtí se dostali pouze k přímému kopu, který ale mířil vysoko nad. Úvodní gól padl po 12 minutách hry. Biskup si výborně udělal prostor na velkém vápně a přízemní střelou na vzdálenější tyč otevřel gólový účet – 1:0. O chvíli později byl ve vápně faulován Redzina a Ferenc nabídnutý pokutový kop proměnil – 2:0. Po prostřídání sestavy se s dalším útokem přihlásil Prorok, ke kterému se dostal míč na pravé straně a náš záložník trefil perfektně prostor u vzdálenější tyče – 3:0. Kozlovičtí pár minut před pauzou stihli snížit. Nedorozumění v obraně potrestal přehozením Kudly soupeřův útočník – 3:1. Následně ještě skóroval Kupka, ten byl ale v době přihrávky v ofsajdu. První poločas skončil výsledkem 3:1.

Ve druhém poločase se zpočátku nic nedělo, pytel s šancemi se roztrhl až po několika minutách. Nejprve vyslal Vjačka mezi obránce Kupku, který procedil balón pod gólmanem – 4:1. A poté s velkou chutí hrající Biskup poslal do šance Vjačku, který z první trefil balón ke vzdálenější pravé tyči – 5:1. Následně nedostali z dobrých pozic míč do sítě Kupka a o pár minut později ani Prorok. Dále mířil Ferenc nad, chvíli na to rozehráli roh na krátko právě Ferenc s Dundrem a prvně jmenovaný orazítkoval břevno. Poté si na Ferencův centr naskočil Kupka, ale jen těsně nedosáhl. Emoce se stupňovaly, protože soupeř asi neunášel vysokou porážku. Z toho vyvázl s červenou kartou Gargoš a my jsme dohrávali zápas v oslabení. I přes početní nevýhodu se dostal do šance Matějka, který mířil nad. Se závěrečnou akcí přispěchal Chvěja, který se nerozpakoval, z rohu vápna práskl do balónu a ten se zastavil až o síť soupeřovy brány – 6:1.

Do konce utkání se již nic nestalo, náš tým získal všechny tři body a k vítězství v turnaji nám chybí už pouze jeden. Minimálně o ten budeme bojovat příští sobotu, kdy v posledním zápase turnaje vyzveme Příbor. Utkání začíná ve 13:00. Ještě předtím ale změříme síly s Raduní. Zápas bude mít výkop ve čtvrtek od 17:00 na umělé trávě v Háji ve Slezsku.

FKD 6:1 FC Kozlovice

(Biskup, Ferenc (p), Prorok, Kupka, P. Vjačka, D. Chvěja)

ČK: Gargoš

FKD: Kudla – J. Hasala, Schulla, Reimer, Galdia – Ferenc, Biskup – D. Chvěja, Martiník, Pytlík – Š. Redzina

Náhradníci: Dundr, Matějka, P. Vjačka, Kupka, Gargoš, Prorok, F. Redzina

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla, D. Matějka

#fkdarkovicky