DOROST: Povinnost splněna! Dva hattricky i desetigólová nadílka!

V sobotu se dorostencům postavil pravděpodobně nejslabší tým turnaje.

Dorostenci se také tento víkend museli obejít bez několika klíčových hráčů, kteří odjeli na soustředění. I přes možné obavy, se prognóza nenaplnila a dorostenci si dokráčeli k hodně sladkému a vysokému vítězství. V zápase mělo premiéru nové útočné rozestavení 3-4-3, což se později ukázalo, jako velmi dobrý tah.

Nástup do utkání jsme měli tentokrát velmi dobrý a po pár minutách se nám podařilo poprvé skórovat. Chybu fryčovického gólmana potrestal Janoš krásnou dalekonosnou střelou – 1:0. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Redzinův centr z levé strany umístil mezi tři tyče Kupka – 2:0. Fryčovice jsme v průběhu zápasu nepouštěli do žádných šancí a odměnou nám byl další gól. Krásnou střelou z dálky k tyči se prezentoval kapitán Ferenc – 3:0. Další gól padl po skrumáži před bránou, kdy se balón po několika našich střelách odrazil na velké vápno k Redzinovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:0. Do poločasu se měnilo skóre ještě jednou a soupeř schytal nepopulárního bůra. Do balónu se opřel, kdo jiný než Ferenc a přidal svůj druhý gól v zápase – 5:0.

Gólové hody pokračovaly také ve druhém poločase a byl u toho kdo jiný, než opět náš kapitán, který další tvrdou střelou zkompletoval hattrick – 6:0. O pár momentů později se zapsal na listinu střelců také expert na dalekonosné střely Biskup, jeho pokus z šestnáctky skončil za fryčovickým brankářem – 7:0. Skórovat dokázal také soupeř, který se prosadil z penalty – 7:1. Hned z rozehrávky jsme si ale vzali sedmigólový náskok zpět. Martiník ihned vysunul krásným centrem Redzinu, který se nemýlil – 8:1. Tato symbióza se opakovala o chvíli později znova. Martiník opět našel za obranou Šimona Redzinu, který také zapsal hattrick – 9:1. Poslední akci si vystřihl Prorok, který se z vlastní poloviny dostal až na hranici šestnáctky a nádherným obstřelem trefil šibenici – 10:1. Toto vysoké vítězství znamená 4. výhru v přípravě v řadě!

Nabitý program pokračuje dorostencům již ve čtvrtek, kdy změříme síly s druholigovou U17 Hlučína. Utkání začíná v 18:00 na umělé trávě v Hlučíně.

FKD 10:1 Fryčovice

(3x Ferenc, 3x Redzina, Kupka, Prorok, Biskup, Janoš)

FKD: Olšar – F. Redzina, Schulla, Galdia – Prorok, Ferenc (C), Biskup, J. Hasala – Janoš, Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: Gargoš, Martiník, Pytlík

Trenér: P. Dundr

#fkdarkovicky