HRÁČI PODZIMU:

Ještě před Vánocemi proběhlo hlasování O hráče podzimu.

Fanoušci a hlasující dostali na výběr ze čtyř kandidátů, kteří podle nás podali nejlepší výkony. Hlasovat se mohlo na našem Instagramu, ale pouze 24 hodin.

A podle výsledků máme za sebou vůbec nejtěsnější hlasování v historii této ankety. Ve všech kategoriích zvítězili hráči o maximálně 2%, jedinou výjimkou byl starší dorost, kde to bylo o 6%.

A-TÝM: Tomáš Kalvar

V hlasování u A-týmu vůbec poprvé v krátké historii nezvítězil brankář Filip Chvěja. Toho porazil dělený nejlepší střelec týmu Tomáš Kalvar. Jednadvacetiletý odchovanec Hati k nám přestoupil v roce 2017 právě z Hati. Poté formou hostování pendloval mezi těmito dvěma týmy až se v srpnu 2022 natrvalo usadil u nás. V této sezóně Tomáš Kalvar nechyběl v jediném zápase a dokázal vstřelit 5 gólů. Za zmínku stojí zejména hattrick v Chlebičově.

Konečné pořadí:

1. místo – Tomáš Kalvar – 44 hlasů (34%)

2. místo – Filip Chvěja – 42 hlasů (33%)

3. místo – Patrik Adamčik – 27 hlasů (21%)

4. místo – David Rychnovský – 15 hlasů (12%)

B-TÝM: Ondřej Diviš

Největším překvapením byly výsledky hlasování u B-týmu. Všechny překvapil Ondřej Diviš, který nechal za sebou dva favority v podobě Jiřího Hanuse a Milana Dudy a tuto anketu ovládnul. Výsledky byly zároveň brutálně těsné a 1. a 3. místo dělily pouhé dva hlasy. Fanoušci Ondry Diviše se probudili až ke konci hlasování a zařídili comeback, jak se sluší a patří. Ondřej Diviš patří mezi pilíře naší rezervy a zahrát dokáže prakticky na každé pozici. Ondra je typ hráče, který odvede na hřišti nejvíce černé práce a také díky němu patří rezervě skvělá 4. příčka. Ondřej Diviš je odchovancem hlučínského fotbalu odkud v roce 2006 přestoupil k nám do Darkoviček. U nás působí, až na roční hostování ve Vítkovících, již krásných 17 let.

Konečné pořadí:

1. místo – Ondřej Diviš – 39 hlasů (30%)

2. místo – Jiří Hanus – 38 hlasů (29%)

3. místo – Milan Duda – 37 hlasů (28%)

4. místo – Daniel Strachota – 17 hlasů (13%)

U19: Patrik Vjačka

Největším rozdílem skončilo hlasování u naší nejstarší mládežnické kategorie. Vítězem se stal nejlepší střelec týmu Patrik Vjačka. Osmnáctiletý odchovanec dobroslavického fotbalu, který k nám přestoupil v roce 2020 právě ze svého rodného klubu, získal 40% všech hlasů. Patrik Vjačka na podzim odehrál všechny zápasy, ve kterých nechyběl ani minutu a k tomu přidal 10 branek.

Konečné pořadí:

1. místo – Patrik Vjačka – 58 hlasů (40%)

2. místo – Ondřej Ferenc – 49 hlasů (34%)

3. místo – Matyáš Dundr – 22 hlasů (15%)

4. místo – Štěpán Kudla – 16 hlasů (11%)

U17: Šimon Redzina

Hlasování u naší U17 bylo také velmi těsnou záležitostí. Celou dobu vedl právě Šimon Redzina, jeho velký náskok ovšem stahoval Šimon Janoš, kterému se nakonec svého spoluhráče předskočit nepovedlo. Šestnáctiletý Šimon Redzina je odchovancem šilheřovického fotbalu. Právě ze Šilheřovic přestoupil v roce 2016 do Hlučína. V Hlučíně vydržel Šimon 6 let a v srpnu 2022 se stal našim hráčem. Šimon Redzina patří mezi tahouny mladšího dorostu. V této sezóně si připsal 1 gól za mladší a 2 góly za starší dorost.

Konečné pořadí:

1. místo – Šimon Redzina – 44 hlasů (31%)

2. místo – Šimon Janoš – 41 hlasů (29%)

3. místo – Filip Redzina – 33 hlasů (23%)

4. místo – Tadeáš Martiník – 23 hlasů (16%)

U13: Vojtěch Szczurek a Jakub Večerek

Těžko vídaná situace nastala v hlasování O hráče podzimu u mladších žáků. Vojtěch Szczurek a Jakub Večerek získali naprosto stejný počet hlasů, tudíž se musejí o výhru podělit. Vojtěch Szczurek je odchovancem našeho klubu a působí zde již 4 roky. Jedinou výjimkou bylo roční hostování v Hlučíně. Vojta vstřelil v této sezóně 6 gólů. Jakub Večerek je, stejně jako jeho kolega a spoluhráč, odchovancem našeho týmu a působí zde od roku 2018. Jedinou výjimkou bylo také roční hostování v Hlučíně.

Konečné pořadí:

1. místo – Vojtěch Szczurek a Jakub Večerek – oba 30 hlasů (31%)

2. místo – Lukáš Hort – 19 hlasů (20%)

3. místo – Jaroslav Omámik – 18 hlasů (19%)

MOCKRÁT DĚKUJEME VŠEM HLASUJÍCÍM, KTEŘÍ PŘISPĚLI DO ANKETY SVÝM HLASEM. CELKOVĚ BYLO SEČTENO KRÁSNÝCH 642 HLASŮ A NAŠE PŘIBĚHY NA INSTAGRAMU MĚLY DOHROMADY 1294 ZHLEDNUTÍ!!

#fkdarkovicky