B-TÝM: Pětigólový Kabisch, omlazené béčko a jedno loučení! Rezerva si smlsla na Sudicích!

Náš B-tým zakončil podzim ve velkém stylu.

Již před zápasem musel hlavní sobotní lodivod týmu Milan Duda řešit několik absencí. V posledním utkání podzimu chyběli Chýlek, Schebestik, Strachota, Vilkus a brankář Pískala. Pískalu nahradil mezi třemi tyčemi dorostenec Olšar, kromě něj bylo v nominaci dalších 5 jeho dorosteneckých kolegů. Jednalo se o Dundra, Ference, Chvěju a premiérovou nominaci si vysloužili bratři Redzinové, spadající ještě do mladšího dorostu!! Filip Redzina začal svůj debut v základní sestavě, Šimon Redzina si premiérový start osladil dokonce gólem!

Od úvodu jsme byli lepším týmem, který si šel za vítězstvím. Do první šance se dostal Moravec, toho ale vychytal hostující gólman. Gólový účet zápasu otevřel v 9. minutě Kabisch po asistenci Filipa Redziny – 1:0. Následně se ve 13. minutě Kabisch proměnil do role asistenta, připravil míč Moravcovi, který se štěstím překonal gólmana hostí – 2:0. Ve 35. minutě zvýšil opět Kabisch střelou do prázdné branky – 3:0. Ve 43. minutě zkompletoval náš útočník Petr Kabisch hattrick, tentokrát skóroval po asistenci Chvěji – 4:0. Poločasový zmar Sudic dokonal minutu před odchodem do kabin svou premiérovou trefou v dospělém fotbale Šimon Redzina po asistenci Cintuly – 5:0. První utkání, první branka!!

Druhý poločas jsme začali opět fantasticky. Ve 48. minutě se do balónu opřel z 30 metrů Zlotý a krásnou střelou vymetl vzdálenější šibenici hostující svatyně – 6:0. Po hodině hry jsme vedli již o 7 gólů. Prosadil se, o poločase nově příchozí, Hanus, asistoval Moravec – 7:0. V 66. minutě Šimon Redzina našel Kabische, který krásnou střelou do šibenice zvýšil – 8:0. Gólový účet zápasu uzavřel kdo jiný, než opět Petr Kabisch. Ten si zopakoval spolupráci se Šimonem Redzinou a přidal svůj 5. zásah v utkání – 9:0!!! Hosté se nedostali do žádného vážnějšího ohrožení branky. Se všemi nebezpečnými centry si bez problému poradil náš brankář Olšar.

Pětigólový střelec zápasu Petr Kabisch zaznamenal rekord v počtu branek na zápas v B-týmu! Podle dostupných informací ještě nikdo nedal více!

Bohužel sobotní zápas byl také ve znamení loučení. Svůj poslední zápas v kariéře odehrál Honza Kaniok, kterému nedovolí pokračovat zranění kolene. Honzo, děkujeme za vše, co jsi pro náš fotbal udělal a přejeme Ti mnoho úspěchů nejen v osobním, ale také pracovním životě. HONZO, DĚKUJEM!!

FKD “B” 9:0 Sokol Sudice 

(9’, 35’, 43’, 66’ a 71’ P. Kabisch, 13’ Moravec, 44’ Š. Redzina, 48’ Zlotý, 60’ Hanus)

FKD “B”: Olšar – Ferenc, Hruška, O. Hellebrand, F. Redzina – Kaniok, Diviš (C), Dundr, Cintula – P. Kabisch, Moravec

Náhradníci: Hanus, Pe. Adamčik, D. Chvěja, Zlotý, Š. Redzina 

Trenér: M. Duda

#fkdarkovicky