DOROST: Martiníkovy parády nás poslaly mezi nejlepší čtyři!

Ze Zábřehu se vracíme jako vítězové.

Vítězná sestava se nemění. Přesně toto platilo ve čtvrtečním pohárovém duelu v Zábřehu. Do utkání zasáhla totožná sestava hráčů, jako v posledním utkání s Polankou.

Úvod utkání byl z naší strany opět o něco pomalejší, tentokrát toho ale soupeř nedokázal využít. Domácí byli od začátku aktivnější a ke své hře využívali křídelní prostory. Do největší úvodní šance se dostal domácí Gajdečka, po centru Bortlíka. Jeho hlavička ale neměla potřebnou razanci. Za zmínku ještě stojí několik rohových kopů domácího celku, ze kterých ale nic nebylo. To se nedá říct o tom samém na druhé straně. Ve 31. minutě posadil Vjačka rohový kop na hlavu Chvějovi, který se nemýlil – 0:1. Ve 36. minutě bylo ještě lépe. Kupka si pohlídal ofsajdové postavení, když vybíhal z vlastní půlky, v úniku udělal kličku gólmanovi, který ho fauloval a následovala penalta. K té se postavil Vjačka a zvýšil naše vedení – 0:2. Do šaten se šlo za stavu 0:2.

Csaplárova past se ve 2. dějství naštěstí nekonala. Pohárové utkání 3. kola proměnil v One man show střídající Martiník. U prvního gólu ze 63. minuty si zaslouží druhou asistenci trenér Dundr, který ho v 62. minutě poslal do hry. Balón se po rohovém kopu odrazil na velké vápno právě k Martiníkovi, který placírkovým volejem krásně trefil přesně místo u levé tyče – 0:3. Poté trefil jeden z domácích z přímého kopu břevno Olšarovy brány. Největší šanci si dolnobenešovští vypracovali chvíli poté. Hrubku naší obrany mohl potrestat Svoboda, který vystihl tzv. malou domů, obešel Olšara, ale zuby si vylámal na Ferencovi, který fantasticky zastoupil našeho gólmana. Na konečných 0:4 uzavřel gólový účet zápasu v 86. minutě opět Martiník. Novic Kubík sklepl balón pod sebe právě na Martiníka, který si se skákajícím míčem poradil a z hranice vápna trefil krásným “half volejem“ pravou šibenici Baránkovy svatyně – 0:4.

Po vítězství nad mistry krajské soutěže nás v semifinále čeká adept na celkové prvenství v poháru z Kobeřic. Oficiálním hracím dnem je středa 30.8. od 17:00.

Dolní Benešov 0:4 FKD

31´ D. Chvěja, 36´ (p) P. Vjačka, 63´ a 86´ Martiník

FKD: Kudla – F. Redzina, Schulla, Ferenc (C), Prorok – P. Vjačka, Biskup – D. Chvěja, Dundr, Š. Redzina – Kupka

Náhradníci: Galdia, Lišaník, J. Hasala, Pytlík, Martiník, Kubík, Olšar

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

#fkdarkovicky