DOROST: Na závěr dobré přípravy remizujeme!

Dorostenci ve čtvrtek odehráli poslední utkání letní přípravy.

V něm přivítali Bohumín, partu okolo bývalého prvoligového trenéra Davida Vavrušky. Jednalo o odvetu ze zimní přípravy, kdy jsme v Bohumíně po dvou neproměněných penaltách prohráli 1:0. Do utkání jsme šli s tím, udržet letní neporazitelnost a vítězně se naladit na nedělní pohárové utkání v Bohuslavicích.

Do první šance jsme se dostali hned v úvodu zápasu. Vjačka našel na hranici vápna Dundra, jehož rána trefila spojnici. Poté z první příležitosti udeřili hosté a my jsme museli dotahovat manko od úvodních minut. Střela jednoho z bohumínských ve větru zaplavala a zapadla za Olšara – 0:1. Náš tým se do 30. minuty nemohl chytit a Bospor určoval ráz zápasu. Po jednom z centrů mohli bohumínští zvýšit svůj náskok, ale nestalo se. Naše vysvobození přišlo po půlhodině hry. Šimon Redzina se šikovně vyhnul hostujícímu stoperovi, který ho fauloval a následovala penalta. K té se postavil Vjačka a bezpečně proměnil – 1:1. Následně centroval Dundr, ale Kupka na jeho bochánek nedosáhl. O pár minut později už tato spolupráce vyšla na výbornou. Dundr vyslal mezi obránce právě Kupka, který si s nabízenou šancí poradil a poslal nás do vedení – 2:1.

Druhý poločas se hrál nahoru dolů a oba týmy stál spoustu sil. Hosté dokázali vyrovnat ze standartní situace, kterou jsme neuhlídali – 2:2. Poté z dobré šance mířil přesně do rukavic bohumínského gólmana Pytlík. Bosporští ke konci utkání vstřelili dvě branky, které nemohly být uznány, nejprve kvůli ofsajdu a poté kvůli ruce jednoho z hostujících hráčů. Utkání tedy skončilo smírně 2:2.

Po dobré letní přípravě, ve které jsme 2krát vyhráli a jednou remizovali, nás již v neděli od 10:00 čeká utkání 2. kola Opavského poháru na půdě Bohuslavic.

FKD 2:2 Bohumín

P. Vjačka (p), Kupka

FKD: Olšar – Prorok, Ferenc, F. Redzina – D. Chvěja, Martiník, Biskup, P. Vjačka – Dundr – Kupka, Š. Redzina

Náhradníci: Kudla, F. Hellebrand, T. Hasala, J. Szczurek, Pytlík

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Shrnutí letní přípravy:

FKD 1:0 FC Hlučín

(P. Vjačka)

FKD 4:3 Slavia Orlová

(2x vlastní, Kupka, J. Szczurek)

FKD 2:2 Bohumín

(P. Vjačka (p), Kupka)

3 zápasy, 2 výhry, 1 remíza, 0 proher, skóre: 7:5

Nejlepší střelci:

2 – Kupka, P. Vjačka

1 – J. Szczurek

#fkdarkovicky