HRÁČI SEZÓNY:

Hlasování o Hráče sezóny bylo téměř jasnou záležitostí.

Tentokráte dostali fanoušci na výběr ze 3 jmen, které předváděly kvalitní výkony po celou dobu sezóny. Vítězové v jednotlivých kategorií zvítězili suverénně. Výjimkou byli žáci, u kterých nebylo jasno do posledních chvil.

MUŽI “A“: Filip Chvěja

U A-týmu bere všechna prvenství brankář Filip Chvěja. A nebylo tomu jinak ani tentokrát. Nejlepší brankář soutěže získal 64% všech hlasů a nechal za sebou kometu sezóny Tomáše Kalvara a nejlepšího střelce týmu Lukáše Moravce. Filip Chvěja je odchovancem našeho týmu. V roce 2010 odešel do Hlučína a poté se přes Sigmu Olomouc, Mohelnice, Baník, Petřkovice a Dolní Benešov vrátil zpět domů. Nyní plní v áčku roli neotřesitelné jedničky, vychytal 8 čistých kont a vysloužil si nominaci v Sestavě roku v 1.A třídě sk. A.

Konečné pořadí:

1. místo – Filip Chvěja – 50 hlasů (64%)

2. místo – Tomáš Kalvar – 16 hlasů (21%)

3. místo – Lukáš Moravec – 12 hlasů (15%)

MUŽI “B“: Milan Duda

Také více než polovinu všech hlasů získal univerzál B-týmu Milan Duda. Náš kapitán vstřelil v sezóně 4 góly a v konečném součtu porazil nejlepšího střelce týmu Jiřího Hanuse a pilíře defenzivních řad Daniela Strachotu. Milan Duda působí v našem týmu od roku 2016. Jeho 2 celosezonní hostovaní z Vřesiny se poté proměnila v přestup. Milan Duda pravidelně nastupuje za béčko, ve kterém patří mezi tahouny. Svými výkony si vysloužil i několik startů za A-tým, kde se jednou střelecky prosadil.

Konečné pořadí:

1. místo – Milan Duda – 44 hlasů (52%)

2. místo – Jiří Hanus – 27 hlasů (32%)

3. místo – Daniel Strachota – 13 hlasů (15%)

STARŠÍ DOROST: Petr Kabisch

O Hráče sezóny ve starším dorostu asi nebylo pochyb. Hlasování vyhrál útočník Petr Kabisch s 56%, na druhém místě skončil stoper Ondřej Ferenc a třetí místo obsadil Matyáš Dundr. Petr Kabisch je odchovancem Ludgeřovic a k nám do Darkoviček přestoupil v roce 2017. Od té doby pravidelně střílí góly a pomáhá týmu k vítězství. I přes slabší jaro se v dorostu podílel na více než polovině všech gólů.

Konečné pořadí:

1. místo – Petr Kabisch – 57 hlasů (56%)

2. místo – Ondřej Ferenc – 25 hlasů (25%)

3. místo – Matyáš Dundr – 19 hlasů (19%)

MLADŠÍ DOROST: Šimon Redzina

V mladším dorostu přebral žezlo po Davidu Olšarovi Šimon Redzina. Podzimní hlasování ovládl David Olšar, hlasování o Hráče jara a Hráče sezóny již patřilo Šimonovi Redzinovi. Ten porazil právě našeho brankáře a nejlepšího střelce týmu Štěpána Kupku. Šimon Redzina je odchovancem Šilheřovic odkud v roce 2016 přestoupil do Hlučína. Před touto sezónou se Šimon dostal z Hlučína k nám do Darkoviček, kde byl minimálně na jaře nejlepším hráčem týmu.

Konečné pořadí:

1. místo – Šimon Redzina – 65 hlasů (49%)

2. místo – David Olšar – 48 hlasů (36%)

3. místo – Štěpán Kupka – 21 hlasů (16%)

ŽÁCI: Jakub Szczurek

Vůbec nejtěsnější bylo hlasování o Hráče sezóny v žákovské kategorii. Dlouhou dobu byl ve vedení Denis Šidla s Tomášem Ďurianem. Nicméně na poslední chvíli se probrali fanoušci Jakuba Szczurka a zajistili svému oblíbenci prvenství v tomto hlasování. Jakub Szczurek je odchovancem našeho týmu a kromě žáků, nastupuje také za mladší dorost.

Konečné pořadí:

1. místo – Jakub Szczurek – 31 hlasů (36%)

2. místo – Denis Šidla – 28 hlasů (33%)

3. místo – Tomáš Ďurian – 26 hlasů (31%)

Vítězům gratulujeme!

Opět musíme poděkovat všem fanouškům, že svými hlasy přispěli do hlasování. Celkem jsme tentokrát museli sečíst krásných 482 hlasů. Děkujeme!

#fkdarkovicky