B-TÝM: Námitka neschválená! Utkání skončilo původním výsledkem!

Sobotní derby rezerv v Kozmicích mělo pozápasovou dohru.

Ta byla “vyřešena“ ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Ale nejprve k samotnému utkání.

Do Kozmic jsme cestovali v okleštěné sestavě s pěti dorostenci a pouze třemi náhradníky. První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, za zmínku stojí jen jedna šance na každé straně. Nejprve jsme my, po útoku z levé strany, trefili tyč zvenku. Poté, chvíli před koncem první půle, zlikvidoval tvrdou střelu zblízka Kudla.

Druhý poločas již provázelo svižnější tempo. Domácí se dostali do vedení v 60. minutě. Při standartní situaci z levé strany se dostal nejvýše Dihel a skóroval – 1:0. V 64. minutě se strhla mela, ve které rozhodčí rozdal 4 žluté karty. Faul pravděpodobně odmávaný na špatnou stranu znamenal protiakci domácích, ze které zvyšoval do prázdné brány Gai – 2:0. My jsme dokázali poté jen snížit. Faul na Kabische potrestal z penalty střelou do levé šibenice Vojtěch Mikula – 2:1. Strhující závěr, ve kterém se hra přelévala se strany na stranu, již žádný gól nenabídl. To znamená, že se Kozmice dostaly na 1. místo s jednobodovým náskokem a zápasem k dobru oproti nám.

Zápas měl poté ještě dohru. Náš tým podal po utkání námitku na neoprávněný start hráče domácích č. 11. Protože tento hráč nebyl ten, který byl napsaný na soupisce a hrál tzv. načerno. Tento prohřešek se řešil ve čtvrtek na zasedání STK Opava, na který jeli i zástupci B-týmu FKD. Těm bylo řečeno, že se jednalo o administrativní chybu a že k žádné kontumaci v náš prospěch nedojde. Domácí celek z Kozmic byl potrestán pokutou ve výši pouhých 500 Kč. Náš celek s tímto rozhodnutím samozřejmě nesouhlasí a i přes rozhodnutí komise si stojí za svým, že hráč č. 11 hrál načerno.

6.5. 2023, 16:30

Kozmice “B“ 2:1 FKD “B“

Poločas: 0:0

(60´ Dihel, 64´ T. Gai – 80´ (p) V. Mikula)

ŽK: 64´ Dihel, 64´ Holeček, 90´ Petřík – 64´ Duda, 64´ P. Vjačka

Diváci: 60

Kozmice “B“: Lýko – Dihel, Šmalec, Daněk, Mlýnek, Miketta, Teska, Hruška, T. Gai (C), Galdia, Kolondra

Náhradníci: Petřík, Otipka, Rončka, Holeček, Galvas, Koval

Trenér: D. Koval

FKD “B“: Kudla – Duda (C) (30´ P. Vjačka), Strachota, Ferenc, Zlotý – Dundr, Diviš – Santer (57´ L. Mikula), N. Adamčik (46´ Duda), V. Mikula – P. Kabisch

Náhradníci: L. Mikula, P. Vjačka, Pe. Adamčik

Trenér: Jan. Večerek

Rozhodčí: M. Hladík – J. Nevřela

#fkdarkovicky