DOROST: Dorostenci míří za trofejí!!!

3 semifinále, 3 trenéři a jeden z nich to přeci jen dokázal!

Ano, řeč je o Patriku Dundrovi, který dovedl své svěřence mezi nejlepší dva týmy opavského okresu! Středa. To byl ten den, den D a den, kdy se mělo rozhodnout, který z týmu postoupí do finále Opavského poháru. Hráči byli již od rána nervózní, protože věděli o co se hraje a co mohou dokázat. V předchozích dvou letech se to nepovedlo, dvakrát nás doma, před branami finále, vyřadila právě Opava. Tuto myšlenku jsme měli v hlavách, ale i přesto byli všichni soustředění, odhodlaní a připraveni bojovat za modrobílý dres.

Hned po rozehrání a prvním nákopu jsme vybojovali rohový kop, z něho ovšem nic nebylo. Poté zahrozila také Opava, která se držela na balónu, ale její šance nenadělaly Kudlovi vrásky. Nám pomohl poměrně rychlý gól ze 7. minuty. Lišaník dostal balón k Dundrovi, ten se kombinací se Šimonem Redzinou dostal přes půlku hřiště, druhý jmenovaný našel centrem na zadní tyči své dvojče a právě Filip Redzina poslal balón nad padajícím gólmanem do brány – 1:0. Tento gól nám obrovsky pomohl, protože to bylo poprvé ze všech tří semifinále, kdy jsme skórovali první, ale zároveň jsme zůstávali nohama na zemi, protože nás čekalo ještě hodně dlouhých 83 minut. Po našem gólu přebírala otěže zápasu Opava, dobře kombinovala na naší polovině, ale díky výborné obraně se nedostávala nějak blíže na dostřel naší svatyně. Naše šance přišly až v závěrečných 10 minutách první půle a byly to šance obrovské. Postupně zakončovali Fuljer se Saparou, po nich Dundr a když se neujala ani dalekonosná střela Vjačky, bylo jasné, že se půjde do kabin za stavu 1:0.

45 minut. Přesně tolik nás dělilo od finále. Na jednu stranu necelá hodinka, na tu druhou velmi dlouhý čas, za který se může stát nespočet věcí. Začátek druhého dějství byl opatrný zejména z naši strany, věděli jsme, že nesmíme udělat chybu, neboť by se nám druhý gól již nemuselo podařit vsítit a dál bychom se mohli dostat jen přes zrádné penalty. Nicméně v 56. minutě bylo vše jinak. To, co jsme si řekli, fungovalo skvěle. Filip Redzina se ve vápně dostal skvěle přes opavského beka a ten ho fauloval. Následovala penalta. K té se po několika neproměněných penaltách, z minulých zápasů, postavil opět jiný exekutor. Tentokrát Patrik Vjačka, který střelou doleva poslal gólmana na druhou stranu – 2:0. Po druhém gólu bylo finále opravdu na dosah. Opava se snažila, ale všechny šance končily díky výborné práci stoperů Ference a Schully u gólmana Kudly. Ty doplňovaly svým skvělým a tvrdým důrazem beci Prorok s Gargošem. Ve vzdušných soubojích kraloval Fuljer. Se stoupajícím časem presoval na hrotu, jako utržený plakát, neúnavný Dundr. V závěru jsme mohli vedení navýšit, Dundrův centr bohužel nezúročili Chvěja s Prorokem. Neujal se ani přímý kop špílmachra Dundra, naopak Opavanům se lepila smůla na kopačky, což znamenalo, že už si nic nevytvořili a my jsme se závěrečným hvizdem mohli začít slavit postup do finále.

Opravdu je potřeba pochválit celý tým, nejen za přístup k utkání, ale i k poctivému výkonu po celých 90 minut.

Soupeřem ve finále nám bude celek z Velkých Heraltic, hrát se bude ve středu 24.5. v 17:00 a POZOR!! Hrát budeme na domácím hřišti!!!

5.4. 2023, 16:00

FKD U19/U17 2:0 Slavia Opava U19/U17

Poločas: 1:0

(7´ F. Redzina, 56´ (p) P. Vjačka)

ŽK: 54´ F. Redzina, 90´ Dundr

Diváci: 24

FKD U19/U17: Kudla – Prorok, Schulla, Ferenc (C), Gargoš – Lišaník, P. Vjačka – Š. Redzina, Dundr, F. Redzina – Fuljer

Náhradníci: Galdia, Sapara, Biskup, J. Hasala, D. Chvěja

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

Slavia Opava U19/U17: Čelůstka – Hanslík, Voloven, Varyš, Kavan, Poštulka, S. Nguyen, I. Nguyen, Hrbáč, Klimeš (C), Maculík

Náhradníci: Kriukov, Kurka, Gebauer

Trenér: D. Fišer

Rozhodčí: M. Hladík

#fkdarkovicky