DOROST: Dorostenci v Orlové vyhořeli!

Ve středečním utkání dorostenců se ukázalo, že mezi krajským přeborem a soutěží není žádný rozdíl.

Dvanáct statečných cestovalo ve středečních pozdních odpoledních hodinách do sportovního areálu v Orlové, kde se měli střetnou s domácí Slavií. Podle papírových předpokladů jsme měli být favority, neboť hrajeme o soutěž výš, ale z toho jsme byli vyvedeni již od úvodního hvizdu. A v tomto případě se ukázalo, že krajská soutěž vůbec není horší než přebor, ale že v soutěži hrají týmy, které nemají dostatek hráčů na dva dorosty.

Od prvních minut se projevovala obrovská síla soupeře. Orlovští byli silní na balónu, měli výbornou záložní řadu a dávali perfektní křížné balóny na krajní záložníky. Naopak my jsme byli všude pozdě a vůbec se nám nedařila rozehrávka. Orlovští udeřili poprvé v 1. minutě, kdy po rohu z pravé strany hlavičkoval domácí hráč – 1:0. Po dalších dvou rychlých akcích vedli slávisté již 3:0 a utkání zavánělo debaklem. Náš tým mohl snížit po nedomluvě stoperů s gólmanem, ale žádný z našich hráčů nedokázal včas zareagovat. Proto udeřil opět soupeř. Kudla tváří v tvář vychytal domácího hráče, ale na oblouček z dorážky neměli nárok ani dobíhající obránci za Kudlou – 4:0. První poločas skončil krutým, ale zaslouženým debaklem 4:0.

Druhý poločas probíhal v obdobném duchu, jako ten první. Orlovští byli ve všech aspektech hry lepší a odměnou jim byla 5. branka. Neškodná střela, která vypadala, že letí vysoko nad, nakonec zapadla za Kudlu. Ani po pátém gólu se obraz hry nezměnil. Na konci zápasu jsme ale mohli vstřelit tolik vytouženou branku. Šimon Redzina se skvěle prosmýkl kolem domácího stopera, který ho fauloval. Následovala penalta, kterou Filip Redzina bohužel neproměnil. Konečný stav zápasu hovoří jasně pro domácí.

Utkání proti Orlové bylo již 4. porážkou proti týmu z nižší soutěže a jednalo se o jednoznačně nejhorší výkon dorostenců v zimní přípravě.

Sestava:

Kudla – J. Szczurek (24´ Chojka), Ferenc (C), Schulla, Gargoš (46´ J. Szczurek, 65´ Prorok) – Mikula, F. Redzina – Š. Redzina, P. Vjačka, Prorok (57´ Gargoš) – D. Chvěja (70´ J. Szczurek)

Trenéři: P. Dundr, P. Kudla

 

#fkdarkovicky